In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid hun topduif (ven) van 2019 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

Deze keer hebben we een topper, die niet alleen in 2019 een kopprijs won, maar die ook over meerdere jaren zijn kwaliteit heeft laten zien. Het gaat over ‘Johan’ van Theo Daalmans uit het Limburgse Elsloo. Deze doffer won in 2019 de 9e nationaal Marseille. Over de jaren 2016-2019 werd hij 1e Nationale Asduif Marseille en 2e Internationale Asduif van dezelfde klassieker. In 2016 won hij de 39e nationaal en in 2017 de 115e nationaal. Zijn ‘minste’ prijs was de 287e nationaal in 2018. Een geweldige serie, toch? Op Marseille is er in Nederland geen betere over de laatste vier seizoenen!

Theo: ‘Ik speelde ‘Johan’ op traditioneel weduwschap.’
Is er een aanwijsbare motivatie/reden dat heeft geleid tot deze prestatie? Theo: ‘Tijdens het seizoen  2019, kwamen de duiven niet vanzelf naar buiten. Voor de training moesten de duiven naar buiten gejaagd worden. Bij het openen van de hokken bleef alles binnen zitten!!!!! Roofvogel?? Dat kan niet echt een motivatie zijn … zal je zeggen. Toch pakte ‘Johan’ de 9e nationaal op Marseille en kon hij Nationale Asduif worden.’

De afstamming is als volgt: vader is ‘Bon Jovi’ en is een zoon van ‘Madness, ‘die de 3e nationaal St. Vincent in 2012 … na zijn hokgenoot. Hij werd 2e asduif WHZB 2012. ‘Bon Jovi’ heeft als moeder ‘Marloon’. Ze is moeder 2e nationaal St. Vincent 2012 en is tevens dochter van stamduif ‘De Marseille’. ‘Bon Jovi’ is direct naar het kweekhok gegaan.
De moeder van ‘Johan’ is de ‘90 duivin’. Ze is een dochter van ‘Streepke’ van Lei Martens met een volle zus van ‘Madness’.
Zowel de vader en moeder hebben nooit de korf gezien.

Fantastisch als je zo’n topper in je hok hebt en ook nog eens een Nationale Asduif!!!
Bedankt Theo voor de medewerking en de info en succes met de komende kweek!