In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid hun topduif (ven) van 2019 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

In deze editie komt ‘de 929’ van Jan en Twan Nobels uit Achthuizen voorbij. Deze mannen zijn allround-toppers op de marathonvluchten. Met hun ‘929’ van 2017 wonnen ze de 29e national Narbonne tegen 3.829 duiven. Eerder in het seizoen wonnen ze met deze doffer de 778e nationaal Agen ZLU. Deze duif word als weduwnaar gespeeld. Voor de vluchten word de duivin altijd getoond. We proberen de duif altijd in een zo goed mogelijke conditie te laten spelen en dan kan er gerust langere tijd tussen de vluchten zitten.

‘De 929’ was als jaarling 1x gespeeld en speelde toen de 318e nationaal Bergerac. Dit zijn zijn prestaties tot nu toe.
Een volle broer won afgelopen seizoen de 179e nat. Marseille. Andere broers en zussen wonnen o.a. een 25e national Agen, een 32e national Agen, een 32e national Bordeaux, een 37e national Agen, een 115e national Agen, een 72e national Agen ZLU en nog een 7e Marseille in ons samenspel.

De afstamming ziet er als volgt uit: De vader komt uit ‘De Neus’, deze was zelf o.a. 25e nat. asduif Perpignan ZLU over drie jaar. Tevens vader van verschillende goede vliegers.
De moeder komt rechtstreeks van Ad Fortuin. Hierin zien we de beste lijnen: zoon Diamantje x Carlene. Uit deze lijn komt ook o.a. de 3e nat. Pau. Moeder is ook oma van de 6e nat. St. Vincent. De moeder hebben we aangeschaft voor de kweek en de vader kwam als jaarling gewond thuis en is toen verhuisd naar het kweekhok omdat hij voor goede afstammelingen zorgt.

Jan en Twan … heel hartelijk dank voor jullie bijdrage en ik hoop dat jullie nog meer plezier van deze mooier doffer krijgen!