Deze keer heeft Arjo Witkamp een topper voor deze rubriek. Het gaat hier om ‘de 317’ van 2014. Arjo: ‘Deze duif ben ik via een bonnetje aangekomen van sportvriend Everhard van Pijkeren. Wat deze duif voor mij aan plezier heeft gegeven is werkelijk fenomenaal. Haar vader heeft Everhard van Rinus Hendriks uit Nunspeet en de moeder is afkomstig van de Comb. Foppen uit Harderwijk.’

In 2014 is ‘de 317’ alleen opgeleerd via de Taartvluchten bij Dick fijn in Oldebroek.
In 2015 is ze als jaarling gezet op Aurillac en pakte meteen haar eerst goede prijs met plek 148 tegen 3.239 duiven in de afdeling 8. Vervolgens is ze blijven zitten voor het jaar erop.
In 2016 is ze op Perigueux gezet en pakte hierop de 43e tegen 2.778 duiven in afdeling 8. Vervolgens op Bergerac nog een staartprijsje.
In 2017 is ze meegegaan naar St. Vincent en speelde hierop de 22ste tegen 1.243 duiven in de afdeling 8.
In de winter van 2017 heeft Arjo besloten haar alleen op de 2 vluchten te zetten boven de 1.000 km, te weten Dax en St. Vincent. Hierop behaalde ze in 2018 de volgende resultaten:
St Vincent  107e tegen 1122 duiven in de afdeling 8
Dax 98e tegen 958 duiven in de afdeling 8

Arjo: ‘Aangezien ik in 2018 een duivin uit haar als eerste pakte op Perigueux die meteen kop speelt met een 23ste tegen 2.662 duiven, begon ik langzamerhand toch te denken om haar naar het kweekhok te gaan verhuizen. Maar zoals het wel bij meer melkers gaat is ze uiteindelijk toch weer aan de vliegploeg toegevoegd en heeft me zeker niet teleurgesteld, want op St. Vincent is ze weer mee gegaan en pakte zomaar even de 10de plek tegen 1.260 duiven in de afdeling 8 en hiermee dus ook een txt plaats. Op Dax miste ze voor de eerste keer in haar leven en heb dan ook lang getwijfeld haar nog een keer te zetten voor Bergerac. Uiteindelijk toch gedaan en als afsluiter van haar vliegcarrière pakt ze toch nog maar even  192ste tegen 2.802 duiven in afdeling 8.’

Arjo gaat verder: ‘Ondertussen werd een dochter van haar dit jaar duifkampioen in de kring op de overnachting en een jaarling duivin van haar pakt al een prijs op Orange. Wat ook wel leuk is om te vernoemen is dat ze op Bergerac dit jaar gelijk aankwam met een kleindochter van haar om 14:11 uur!
Als je zoveel plezier aan een duif mag beleven met vliegen, is dit al bijzonder. Als ze dan ook nog goed kweekt is het dubbel op genieten. En dat op een bonnetje van me sportvriend Everhard van Pijkeren.’

Arjo Witkamp

Een prachtige topper, Arjo !!! Een goede kweker en een goede vererver … wat wil een liefhebber nog meer?

Vroeger zeiden de oudere liefhebbers vaak: ‘Een goede duif moet je niet kopen, maar moet je krijgen of komt aanvliegen.’ Dat laatste is bij mij nog nooit gelukt, maar dat eerste spreekt me erg aan en hoor je nog weleens bij de ervaren melkers van nu. Arjo heeft zo’n topper gekregen van zijn duivenmaat. Volgende week komt er nog een topper voorbij die de betreffende liefhebber heeft gekregen. Heeft u ook een duif op het hok die u veel plezier heeft gegeven op welke manier dan ook … stuur mij een mailtje met het hoe en waarom deze duif je veel plezier heeft gegeven. Inclusief een complete foto van de duif en ik ga het plaatsen op Het Marathonduivenjournaal onder de nieuwe rubriek ‘Een goede duif moet je krijgen’Natuurlijk zijn de Toppers van 2019 ook nog steeds welkom !!!