In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid hun topduif (ven) van 2019 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

De topper van deze aflevering komt van Wim Weerink uit Wierden. Hij gaat hier om een mooie blauwe duivin, ‘Blue Sky’. Deze kleine topper won de 16e nationaal Bergerac in sector 3 tegen 7.410 duiven. Ze miste in haar carrière nog nooit en won eerder in haar loopbaan o.a. de 13e en 76e NPO Cahors en de 47e NPO Limoges.
De stand op Bergerac was een groot jong en twee verse eieren (1 dag bebroed). Wim wilde haar eerst niet spelen. Maar ze leek zo goed gemotiveerd en goed in conditie, dat ze als laatste getekende de mand in ging.

Bergerac was voor Wim een mooie afsluiting van het seizoen. De duiven vielen in een rap tempo. Hij won 11 prijzen van de 14 gezette duiven. Naast de 16e won hij ook de 27e nationaal.

De grootvader van ‘Blue Sky’ is ‘The Triple Nine’.  Hij is een kruising van de rassen Jellema en Vertelman. Hij is de vader van 4 teletekstduiven. Ook de eerste vijf duiven van Bergerac 2019 hebben allemaal deze doffer als vader of grootvader.  
‘Triple Nine’ stond op ‘Sister Evi’ van Jelle Jellema toen de vader van ‘Blue Sky’, ‘Marc’, eruit kwam. Marc won zelf o.a. 19e nationaal St. Vincent en de 29e NPO Dax. ‘Evi’ van Jelle Jellema won de 9e nationaal Perpignan en de 10e nationaal Barcelona. Ze is ook de moeder van de 6e Internationaal Pau en de 30e nationaal Marseille.
De moeder van ‘Blue Sky’ is direct op de kweek geplaatst. Ze is een kruising van Jelle en Van Schaijk uit Nes a/d Amstel.

Tot slot het woord aan Wim: ‘Op dit moment is het marathonduivenseizoen nog niet in zicht en spelen we trainingsvluchten. De regels moeten goed in acht gehouden worden. Veel van ons zitten in de risicogroep en met elkaar moeten we zorgen dat we gezond blijven.
Voor nu wens ik iedereen veel gezondheid toe en hopelijk krijgen we nog een paar vluchten. Voor de liefhebbers met duiven met een lange adem!

Wim, bedankt voor je mooie woorden, en hopelijk krijg je van je ‘Blue Sky’ nog veel plezier … is het niet op de vluchten, dan voor de kweek!