In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid hun topduif (ven) van 2019 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

Deze keer is de beurt aan ‘Dafne’ van Margreet en René Koeman-Kok. Deze duivin won in sector 2 de 14e nationaal Dax tegen 1.727 duiven. In Noord Holland was dat goed voor een Top 10 plaats, 6e tegen 405 duiven. Ze heeft deze prijs verdiend op 12 dagen broeden.
In dit afgelopen seizoen won ze nog twee mooie prijzen op St. Vincent en Bergerac (resp. 99e tegen 706 duiven en de 167e tegen 1.192 duiven). Het jaar ervoor (2018) sloot ze het seizoen af met de 58e nationaal Perigueux tegen 4.257 duiven.

‘Dafne’ is een laat jong van 2015. Als jaarling is ze niet gespeeld. Haar vader komt van Kramer-Ouwehand via een bon en de moeder komt van Hans Wolfsen uit Soest. Deze ouders zijn gelijk op het kweekhok gezet vanwege de goede afkomst.

De duivin van Hans Wolfsen heeft als vader een doffer uit ‘Toon’ van Verweij-de Haan met ‘Tess’ van Nico Volkens-soort. De moeder is voor een heel groot deel van het soort van Jan Ernest, al komt de vader van deze duivin via Visser uit Drachten.
De doffer van Kramer-Ouwehand komt uit twee goede kwekers. Zijn moeder is o.a. ook de moeder van de 20e nationaal Pau en de vader is ook de vader van o.a. de 29e nationaal Cahors.

Ook deze topper heeft een goede achtergrond. Uit goede duiven heb je kans op een volgende topper. Dat hebben Margreet en René met Dafne bewezen. Hopelijk krijgen zij nog veel plezier met deze duivin. Het zij op de vluchten, dan wel als kweekmoedertje!

Dank voor jullie medewerking !!! Tot een volgende keer !!!