Kees Elzakkers uit Halsteren moet vanwege een verhuizing naar een kleinere accommodatie. Zijn huidige hok is te groot. Hij doet het daarom in de verkoop! Op dit nog jonge hok is zeer goed gepresteerd. De 1e nationaal Dax 2018 is op dit hok gewonnen. Dat betekent dat het een heel goed hok is …

In verband met een verhuizing bied ik te koop aan een machtig mooi en goed duivenhok.

Het 5 jaar oude hok is in schotten uitgevoerd en is geheel demontabel.

Het hok bestaat uit vier afdelingen van twee meter tien breed en drie gangetjes van c.a. een meter.

Deze vier afdelingen zijn op een eenvoudige manier om te toveren in twee afdelingen zodat in de winter de verzorging van uw duiven gemakkelijk is.

De diepte van het hok is c.a. een meter tachtig, de vier afdelingen zijn voorzien van elk twaalf broedbakken.

De broedbakken zijn elk voorzien van een driestanden deur met een tussenschotje en zitplankje.

De deurtjes van de bakken draaien op een kunststof ringetje zodat de onderzijde van de deurtjes c.a. 10 mm vrij lopen, dus geen natte plekken onder de deurtjes.

Zowel de gangetjes als de hokken zijn bedekt met een naadloze bodemplaat van 10 mm watervaste multiplex.

De wanden zijn opgebouwd uit Western Red Ceder rabatdelen dus onderhoudsvrij, 70 mm steenwol ( in de vloer 90 mm steenwol ) en een binnen afwerking van triplex, een welke nagenoeg naadloos is aangebracht zodat er geen ongedierte tussen de afwerking kan komen.

De gang

Aan de voorzijde is het hok uitgevoerd met drie hardhouten deurkozijnen waarvan de deuren met cilinderslot afsluitbaar zijn,

Alle vier de hokken zijn  voorzien van hardhouten raamkozijnen met een draaibaar deel, zowel de deuren  als de ramen zijn met draadglas uitgevoerd.

Alle verbindingsmiddelen aan de buitenzijde zijn uitgevoerd in roestvast materiaal.

Het zadeldak is gedekt met tuile du nord en voorzien van kantpannen alsmede voor elke afdeling een aantal glazen pannen welke van binnenuit afsluitbaar zijn.

Achterin het rechter gangetje is een ondiepe kast gemaakt welke de elektra herbergt, hierin is een verdeling gemaakt voor de nodige stopcontacten en een aantal schaklingen voor de verlichting en mechanische afzuiging.

In de voorwand zijn een aantal houten “kokers” gemonteerd waardoor de bekabeling van het elektronisch constateer systeem kan worden weg gewerkt.

Ingang spoetnik
Licht door de kap door glazen pannen

De prestaties op dit hok zijn boven modaal te noemen, met een gering aantal duiven worden regelmatig top uitslagen gehaald.

Wilt u de gefilmde luchtopname en de gefilmde binnenkant van het hok zien, kijk dan op YouTube en type   Dax 2018 Elzakkers of klik op voorgaande link.

Meer info: Kees Elzakkers, 06 53 98 36 20