Op zaterdagmiddag 19 oktober is het feest in het NIC 1738 te Hendrik-Ido-Ambacht.  Om 16.30 uur starten we met de prijsuitreiking van de 4e editie van de GOLDEN CLASSIC MARATHON.

Deze koper/kweker competitie staat open voor alle duivenliefhebbers.
De kweker brengt in het voorjaar een jonge duif op de verkooptafel. De duiven worden per opbod verkocht aan de hoogste bieder die met deze duif gaat vliegen. De opbrengst van de verkoop wordt het volgend jaar volledig vervlogen over de jaarlingconcoursen vanuit Agen ZLU en Bergerac NPO. De kweker en vlieger krijgen elk 50% van de opbrengst.

Bart Koevoet uit Leidschendam is de trotse overwinnaar van de 1e ‘Golden Classic Marathon’ 2019 van het jaarlingenconcours vanuit Agen ZLU op 29 juni. Bart kocht de ‘Blauwe Classic 748’ op de 2e verkoop voor € 110,-, nu brengt ze een mooi bedrag van € 3.000,- naar huis. € 1.500 voor vlieger Bart en € 1.500.- voor de kwekers Peter & Sebastiaan Verbeek uit Naaldwijk. Van vaderskant komt ze uit een zoon van ‘Armani’ van Jaap Bol x zn. ‘Paris’ van P. & S. Verbeek, de moeder ‘070’ stamt af van het beste van Edmond & Freddy Streel.
Fam. Toom uit Alblasserdam, winnen het concours vanuit Bergerac. Bart, Sebastiaan & Heleen zijn de trotse bezitters van deze ‘Golden 427’, gekweekt door Frank Oosterhout uit Hoogvliet. (zie hoofdfoto) De duif werd voor € 80,- aangeschaft op de verkoop van 2018, De vaderkomt uit de ‘701’, 1e/110d.  Bergerac van Frank, De moeder is een dochter van ‘stamduif A, ‘Dirkje Sandocan’ van Klip-Verhagen x inteelt ‘Super van Geel’ Gebr. Limburg. Beide liefhebbers kunnen op 19 oktober € 1.500,- incasseren.

Een speciale vermelding wil ik maken voor de ‘ Marathonman 386’ gevlogen door Ineke (en Adrie) van de Rhee uit Alblasserdam, gekweekt door Marcel v.d. Helm uit Pijnacker. Dit goudvinkje wint de 2e van Agen Zlu en nu de 2e van Bergerac GCM!! Ook Ineke en Marcel mogen (2 x 2 x 750,- =) € 3.000,- op komen halen.
De andere 17 prijzen werden netjes verdeeld door de overige deelnemers aan de GCM 2018.  
Voor 2019 bent u te laat om mee te doen, misschien zien we u op de verkoop in het voorjaar van 2020 om een kans te wagen op mooie prijzen, een goede duif of een nieuwe sportvriend (in). 

Om 17.00 uur starten we met het huldigen van de vluchtwinnaars van de Nationale en Internationale concoursen van ons inkorfcentrum.

Als afsluiting van de middag/avond om 19.30 de BONNEN TOMBOLA waarvoor alle vluchtwinnaars van ons inkorfcentrum spontaan een jonge duif of bon ter beschikking hebben gesteld.
Iedere bezoeker heeft zo kans een duif te winnen van één van onze vluchtwinnaars.
Wij zorgen voor een hapje, jullie voor de sfeer en gezelligheid.

Graag willen onze sponsors en begunstigers heel hartelijk bedanken voor deze schenking.

 • Fam. Toom Alblasserdam                1e St.Vincent (13e SNZH)
 • Marco Vonk Hendrik-Ido-Ambacht   1e Pau (2e Internationaal) 
 • Batenburg v.d. Merwe Klaaswaal   1e Agen ZlU, 1e Barcelona,    1e Narbonne (28e Nationaal-,32e Nationaal-, 1e Nationaal ZLU) 
 • Fam. v.d. Berg Ridderkerk                1e Bordeaux (1e Nationaal S2)  
 • Henk Verheij Hendrik-Ido-Ambacht    1e St.Vincent (10e nat. ZLU)
 • Comb. de Jong Alblasserdam           1e Dax (28e SNZH)  
 • Gebr. Bras Dordrecht                         1e Marseille (47e Nat. ZLU)
 • Cees Muilwijk H-Veld-Giessendam  1e Perpignan (28e Nat. ZLU)
 • Piet v.d. Merwe Dordrecht                 1e Agen (3e SNZH)
 • Jaco Wervenbos Zwijndrecht           1e Cahors(o) (1e Nationaal S2)
 • Ineke van de Rhee Alblasserdam     1e Bergerac (1e Nationaal S2)
 • André Herpst Krimpen a/d IJssel         Onze hoffotograaf

Tot ziens op zaterdagmiddag 19 oktober!!!

Namens Team NIC 1738 en Team GCM
Henk Verheij