Laat ik me eerst voorstellen,: Frank van de Kamp uit Lobith. Ik ben 42 jaar en heb een vrouw en 2 dochters. Ik speel mijn duiven vanaf een hokje van 4,80 meter en ben hier zeer gelukkig mee. Mijn verhaal gaat eigenlijk over een kleine liefhebber die dit jaar leuk meedraaide….

De Kleine liefhebber
Door omstandigheden ben ik met 5 oude duiven aan de wedvluchten begonnen. U zult wel denken: Dan maak je geen kans, maar toch dit jaar voor mijn gevoel leuk meegedaan. Enkele prestaties: Op Perigieux 2 mee: 60 en 213 tegen 2.442 duiven. Op Bergerac 1 mee: 303 tegen 2.154 duiven. Cahors 1 mee: 61 tegen 1.226 duiven. Al met al … 4 duiven gezet en 100% prijs … ik zeg netjes. Mijn hart ligt bij de ZLU vluchten maar dat was dit jaar voor mij een stuk minder succesvol. Op Pau 3 duiven mee en geen prijs maar wel allemaal zondags weer thuis. Een ruime maand later … op Marseille verlies ik een van mijn favoriete duiven. Fond kost helaas veren!

Maar nu komt het mooie … de duif die ik op Bergerac en Cahors draai is dezelfde. Dit is ‘de 086.’ Deze doffer presteert het om in een week tijd bijna 2000 km af te leggen. Dit is een bijzondere prestatie. De 086 ging naar Bergerac voor zijn laatste kans, harde wind achter. Ik appte nog een kameraad als hij er voor zeven uur niet is dan gaat hij eruit. Aankomst 07.05 uur … dus 5 minuten te laat. Ik ben streng dus hij moest eruit! Ik dacht die dag: Nog maar even een bad aan de duiven geven en wat doet meneer ‘de 086’? Hij springt er als eerste in. Ik dacht: Wacht eens even … jij gaat dinsdag weer mee naar Cahors met zulke praatjes. Twee dagen goed de potjes volgezet en elke dag toch even trainen. Dinsdagavond voor het inkorven nog even los kijken wat hij doet, niet binnen te krijgen ik dacht bij mezelf … dat zit wel snor. In het lokaal zeiden ze: ‘Hoe kun je dat doen? … om hem weer mee te doen. Ik zei: van Bergerac heeft hij niets geleden en krijgt nu echt zijn laatste kans. Duiven die elke keer te laat komen die moet ik niet hebben.

Zondags tijdens het wachten op de jonge duiven zie ik in de verte een duif heel flauw aankomen …. en jawel hoor het is de 086. In 2 weken tijd Bergerac en Cahors. Dit doet een kleine liefhebber goed en geeft moed voor de toekomst. Voor volgend jaar heb ik maar een oude dat is de 086! Van de 5 heeft alleen ‘de 086’ voldaan. Twee duiven zijn achtergebleven, één is er zwaargewond teruggekomen en één is er uitgeselecteerd. Verder heb ik 16 jaarlingen voor 2018. Deze hebben de hele jongentoer meegemaakt.

Tot slot …. Geniet van je duiven en kijk niet teveel naar een ander, maak het voor jezelf leuk en probeer met je eigen middelen er het beste van te maken.

Groeten Frank