Beste Marathonduivenspelers,

Inschrijven voor de Marathon Noord, de mooiste competitie van Noord Nederland voor alleen ‘de twee bovenste van de lijst’, kunt u nog tot en met 7 juni 2017. Speelt u St. Vincent, Dax en Bergerac en/of Barcelona, Marseille en Perpignan en doet u niet mee aan deze competitie? Dan doet u uzelf en uw duiven te kort… prachtige prijzen met een totale waarde van € 40.000,–

Kampioenschappen en prijzen.

Net als de laatste jaren worden er weer twee competities gehouden. Eén competitie over 3 vluchten met middaglossing en één over 3 vluchten met ochtendlossing.

Middaglossingen* Ochtendlossingen
Vlucht Inkorven Datum los Vlucht Inkorven Datum los
St. Vincent 13-06 16-06 Barcelona 02-07 07-07
Dax 04-07 07-07 Marseille 17-07 21-07
Bergerac 25-07 28-07 Perpignan 31-07 04-08

* Stations en inkorfdata kunnen nog wijzigen

 • Deelname aan Marathon Noord is mogelijk als het hok van de deelnemer noordelijk van de grens staat zoals de kaart op de website aangeeft en NPO lid is. Bij twijfel zal het hokcoördinaat uitsluitsel bieden.
 • Inschrijven voor beide disciplines kan tegen € 20.—per discipline. Wanneer u ingeschreven bent hoeft u geen aparte lijst meer in te vullen. Uw duiven worden uit de nationale uitslagen gehaald. De nationale uitslag zoals die vaststaat een week voor de prijsuitreiking is de uitslag die we voor dat jaar aanhouden. Alle reclames en geschillen die tot dan toegewezen worden, worden meegenomen. Daarna is de eindstand voor dat jaar voor marathon Noord definitief.
 • Alleen uw eerste 2 getekende duiven kunnen op de uitslag van Stichting Marathon Noord komen en tellen mee voor de kampioenschappen. Alleen de eerst geconstateerde duif van een deelnemer telt voor de competitie, (m.u.v Criterium der Azen, hiervoor tellen beide getekende duiven).
 • Om op de middaglossingen in de uitslag te komen moet worden deelgenomen aan het nationale spel in de sectoren 2 t/m 4.
  • Duiven moeten in de nationale uitslag staan om bij Marathon Noord in de uitslag opgenomen te kunnen worden
  • Duiven worden bij Marathon Noord in de uitslag opgenomen tot de snelheid waarop sector 2,3 of 4 als eerste eindigt.
  • Het maximale aantal duiven dat per vlucht op een uitslag komt is 400
 • Voor de ochtendlossingen geldt dat moet worden deelgenomen bij het spel van de ZLU. Alleen de duiven die in de ZLU uitslag voorkomen worden opgenomen in de Marathon Noord uitslag.

Om kampioen te worden, bij de middag- of ochtendlossingen, moet over de 3 vluchten het hoogste puntentotaal zijn behaald door de eerste geconstateerde getekende duif per vlucht.

Te winnen geldprijzen in de eindrangschikking:

Middaglossingen Ochtendlossingen
Prijs nummer Bedrag Prijs nummer Bedrag
1e € 750 1e € 750
2e € 400 2e € 400
3e € 300 3e € 300

Deze prijzen zijn gegarandeerd onder voorwaarde dat het aantal deelnemers op de middaglossing minimaal 450 en voor de ochtendlossingen 250 is. De overige prijzen worden bekend gemaakt zodra duidelijk is hoe de inschrijving verlopen is.

De vluchtwinnaar van St.Vincent wint de Wim van Dorrestein bokaal.

De winnaar van het Criterium der Azen is degene die op de drie vluchten de meeste getekende duiven in de uitslag heeft staan en daarmee de meeste punten heeft behaald.

Om Hans Eijerkamp trofee te winnen moet een duif 3 prijzen hebben behaald en de meeste punten hebben. Dit geldt alleen voor de middaglossingen, voor de ochtendlossingen is er geen duifkampioen.

De Herman van der Velden trofee wordt gewonnen door de deelnemer die de meeste punten behaald met zijn eerste duif in de uitslagen van St. Vincent en Barcelona.

Er zijn ook prijzen voor de beste duif over 3 seizoenen op zowel de middag- als ochtendlossingen. Om hiervan winnaar te worden moet het hoogste aantal punten behaald zijn over 9 vluchten.

De winnaar van de SuperCup Marathon Noord is de liefhebber die op zowel de ochtend als middaglossingen de meeste series van twee duiven heeft geconstateerd.

Ook bestaat de mogelijkheid voor een gokje door te zetten voor de attractie poule 1 en 2. Met het zetten op attractie 1 kunt u met uw eerst getekende duif een geldprijs winnen en met attractie 2 met uw 2e getekende.
De kosten hiervoor zijn: Attractie 1 – € 30,–  Attractie 2 – € 25,–.

De prijzen voor attractie 1 zijn de volgende:

Middaglossingen Ochtendlossingen
1e € 450 4en 5e € 150 1e € 300 Rest tot inleg op is € 50
2e € 350 6e t.m. 10e € 100 2e € 200
3e € 250 Rest tot inleg op is € 50 3e € 100

De prijzen voor attractie 2 zijn de volgende:

Middaglossingen Ochtendlossingen
1e € 350 4e t.m. 10e € 100 1e € 200 Rest tot inleg op is € 50
2e € 250 Rest tot inleg op is € 50 2e € 150
3e € 150 3e € 100

De inleg van de attractiepoules wordt volledig uitbetaald.

 • Per vlucht zijn minimaal 5 extra prijzen, beschikbaar gesteld door sponsoren, te winnen voor de nummers 1 tot en met 5.
 • De eerste kampioenen van de middag- en ochtendlossingen  worden, nadat de eindstand is opgemaakt, door een afvaardiging van het bestuur bezocht en gehuldigd.
 • Elke vluchtwinnaar wordt bezocht door een afvaardiging van het bestuur en wordt gehuldigd.
 • Van de vluchtwinnaars en eerste kampioenen wordt een reportage aan het Spoor der Kampioenen opgestuurd en op deze website geplaatst.

Reispoule : De inleg wordt evenredig verdeeld per discipline in reischeques.

Door deelname verklaren deelnemers zich akkoord met hetgeen hierboven vermeld staat.

Het Bestuur.

De hoogte van genoemde prijzen is onder voorbehoud en gebaseerd op deelnemersaantallen en verkregen sponsorgelden uit voorgaande jaren. Als het aantal deelnemers sterk afwijkt van de verwachtingen kunnen aanpassingen in het prijzenpakket gemaakt worden, dit kan zowel positief als negatief zijn. Uitgangspunt blijft dat zoveel mogelijk van de inleg weer terugvloeit naar de deelnemers.

NB: Wanneer er zich situaties voordoen die niet gedekt worden door deze spelregels beslist het bestuur. Hierbij geldt dat er dan naar de geest van dit reglement wordt gehandeld.

Meer informatie … kijk ook op www.marathonnoord.nl