Gisteren aan het begin van de avond stond ik buiten te kijken of ik misschien nog een duif rond zag vliegen. We waren nog een piepertje van mijn duivenvriend Frans Weggers kwijt (kwam vandaag … zaterdag rond het middaguur gelukkig terug). Opeens begon het iets te regenen en zag ik een regenboog in de lucht verschijnen… altijd een mooi plaatje !!!

Ik poste de foto met een knipoog op Facebook met de tekst: Voor de duivenliefhebbers die in 2017 minder hebben gepresteerd met hun duiven …. Er is hoop voor 2018!

De Regenboog een teken van hoop! Hoop proef je ook altijd terug in gesprekken met duivenliefhebbers. Vanmiddag was het jaarlijkse feest van de geweldige competitie van Marathon Noord. Als je dan mensen spreekt die niet helemaal tevreden zijn over het afgelopen vluchtseizoen, spreken ze gelijkertijd hoop uit voor het volgende seizoen. Iets wat mijn opa en grondlegger van de duivenhobby van pa en mij, ook altijd ervoer in zijn  gesprekken met duivenliefhebbers. Het bracht hem op het gezegde: Duivenmelkers zijn altijd één jaar ouder dan een ‘normaal mens’ … want volgend jaar zal het beter gaan met de duiven. Mooi dat mensen hoop blijven zien. Ik hoop dat wij duivenmelkers ook veel plezier blijven houden in onze sport en dat we het na wat tegenslag in de prestaties, die bijna iedereen af en toe moet verwerken, het plezier weer terugvinden als we dat even kwijt zijn. Plezier is naast uitdaging een belangrijke drijfveer om een hobby uit te oefenen. Ik hoop dat we dat plezier houden, ondanks dat we weleens tegen de stroom in moeten zwemmen Dit omdat de maatregelen van onze bestuurders de laatste tijd onze hobby niet echt makkelijker maken. Marathonduivenliefhebbers hebben gelukkig genoeg creativiteit om het plezier terug te vinden, doordat er nieuwe mogelijkheden gevonden worden om onze sport met plezier te beleven. Gelukkig maar!

De komende week kunt u op Het Marathonduivenjournaal de laatste bijdrages lezen over Selecteren. Veel lezers hebben het met plezier gevolgd en gezien dat de grote gemene deler is: Spelen en de beste duiven blijven over. Verder leest u de tweede helft van het artikel over de Gebroeders Löwik uit Almelo en waarschijnlijk nog een spontaan artikel van één van onze columnisten.

Ik wens u een fijn vervolg van het weekend en hoop doet leven en … houd plezier in de dingen die u doet!