Soms heb je een seizoen waar je niet tevreden over bent. Waar je eigenlijk flink van baalt. Er komt geen duif van (de 3) Barcelona (-gangers) terug. Agen levert maar een prijspercentage van 25% op en dit terwijl de 50% altijd wordt behaald. Je slaat twee vluchten over om te kijken of de duiven met een gericht kuurtje en rust weer beter in hun vel gaan zitten. Dat lukte, maar de kop pakken ze dan niet meer. Dan is het een opsteker dat je een berichtje krijgt van een Limburgse duivenvriend (Marc Gielen) dat je waarschijnlijk de Asduif van Agen hebt van de ZLU. Enkele weken later werd dit bevestigd in het periodiek van deze organisatie: De 1e Nationale Asduif Agen 2019-2021 is ‘de 165’ van 2017 van Gerrit en Jaco van Nieuwamerongen uit Veenendaal!

Het Nieuwe Zondagse Pak
De Asduif van Agen over de jaren 2019-2021 is ‘Het Nieuwe Zondagse Pak’. Zijn naam zegt het al … deze duif straalt altijd en zit even strak. Hij won op Agen de volgende prijzen:

  • 91e nationaal Agen ZLU tegen 5.214 duiven 2019
  • 106e nationaal Agen ZLU tegen 6.844 duiven 2020
  • 382e nationaal Agen ZLU tegen 6.896 duiven 2021

De laatste prijs viel op dat moment wat tegen, maar toen we er een week later achter kwamen dat de duiven niet tiptop waren, viel het enigszins mee. Ondanks dat de laatste Agen niet top was, werd ‘Het Nieuwe Zondagse Pak’ met ruime voorsprong 1e Asduif van de ZLU. We zijn er heel blij mee.

De vader van deze Asduif is ‘Het Zondagse Pak’.  Inderdaad … ook een doffer die altijd straalt. Deze doffer won diverse mooie prijzen op Bergerac en Narbonne. De 18e nationaal Narbonne 2015 was zijn beste. De moeder van onze Asduif is ‘De 61 van Koos’. Deze duivin komt van Koos Steenbeek uit De Bilt. Zij is niet alleen moeder van deze Asduif, maar ook de moeder van de 4e nationaal Aurillac bij Koos en de 10e NPO Cahors bij onszelf. ‘De 61 van Koos’ is een volle zus van de:

  • 1e nationaal Cahors
  • 2e NPO Brive
  • 3e nationaal St. Vincent
  • 4e nationaal St. Vincent
  • 4e nationaal Orange

Het goede bloed van ‘Het Nieuwe Zondagse Pak’ stroomt via beide ouders binnen. We zijn trots dat we deze duif in het hok hebben.