De Trots van Martien van Houten … ‘De Rooie 700’

In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar favoriete duif voor te stellen. Hierin vertelt de liefhebber waarom deze duif voor hem of haar een favoriet is en wat andere wetenswaardigheden. Wilt u dat ook … stuur me gerust een mail!

In deze editie stellen we ‘de Rooie 700’ van 2020 voor van Martien van Houten uit IJsselstein. Martien is één van de broers van de familie Van Houten. Hij won samen met broer Wim Barcelona. Martien is schilder bij het schildersbedrijf van dezelfde broer Wim. Hij is net als zijn broer Gertjan qua duiven klein behuisd. Enkele jaren terug, in 2018, is hij met de duiven gaan spelen achter zijn eigen woning.

In 2021 behaalde Martien de 2e nationaal Bergerac tegen ruim 32.000 duiven. In datzelfde weekend (de avond voor de nachtelijke aankomst) viel in de late avond (in het donker) ‘De Rooie 700’ van Martien van Narbonne. Een prachtig moment! Met deze prestatie won deze rode duivin de 268e nationaal Narbonne tegen 8.188 duiven. Samen met de 2e nationaal Bergerac van ‘De 602’ werd het een prachtig weekend. Eerder dat jaar won deze Narbonne-duivin (als jaarling!) de 61e nationaal Dax tegen bijna 2.000 duiven.

In de beginjaren na de herstart achter het eigen huis in 2018 heeft Martien (maar ook broer Gertjan) duiven gehad van Aart van de Hoeven. Deze man stopte en ook de gekochte bonnen bij gerenommeerde melkers van deze liefhebber mochten Martien en Gertjan verdelen. Dat heeft ze geen windeieren gelegd.

‘De Rooie 700’ is gekweekt bij en door deze Aart van de Hoeven. Net als ‘De 602’ van Bergerac. De vader van ‘Rooie 700’ is van het soort van Hans Knetsch uit Katwijk. Hij komt uit een zoon van de 1e nationaal Narbonne en een dochter van de 5e nationaal Marseille.
De moeder is een mengeling van het eigen Van Houten-soort (uit Zoon Wesly) met een Steketee-duivin. Deze moeder is gekweekt door Piet Grasmayer.

Op het hok van Martien zitten twee toppertjes gekweekt door Aart van den Hoeven. Ik hoop dat Martien er nog lang plezier van houdt !!!