Naast De Topper 2020 … hebben we een andere rubriek waar u uw favoriete duif kan voorstellen. Deze rubriek is De Trots van …
Welke duiven komen hiervoor in aanmerking? Heel simpel … dit zijn duiven waarvan u moet glimlachen als u het hok binnenkomt. Dit kan door vliegprestaties zijn, nakweek of gewoon gedrag of kleur. Stuur mij een foto en waarom u trots bent op deze duif. Verder is het leuk om wat te vertellen over de afstamming en eventuele prestaties van de duif of van zijn nageslacht en/of ouders. Stuur de foto en de gegevens naar Het Marathonduivenjournaal … marathonduivenjournaal@gmail.com en ik plaats het op onze internetsite !!!

In deze editie twee kanjers van Henk Gerritsen uit Woerden waar hij met recht trots op is.
We beginnen met Liz. Deze rode duivin werd duifkampioen van de Marathon Noord en won o.a. de 9e nationaal St. Vincent tegen ruim 12.000 duiven (4e in sector 2 tegen 2.747 duiven). Haar vader was ook een kopvlieger met onder meer 32e nationaal Bergerac, 50e nationaal Bordeaux en de 22e nationaal Cahors. Hij komt uit een doffer van Familie Huizer en een duivin van voormalig plaatsgenoot Jaap van der Kamp.
De moeder van Liz komt van Paul van den Boogaard uit Kamerik. Zij komt uit een broer maal zus koppeling, namelijk zoon met dochter Brutus. Brutus won de 1e nationaal Montauban bij Paul.

De tweede kanjer is Josh. Deze doffer won de 3e nationaal Perpignan 2019 tegen 4.787 duiven. Hij won het concours in de Fondunie 2000. Deze doffer was eerder o.a. in 2016 Duifkampioen van de middaglossing 2016.
De vader van deze doffer komt van Tim Hage en de moeder is een opvanger van Koop Kiekenbelt uit Drijber.

Deze twee kanjers zitten inmiddels op de kweek. Henk: ‘Dit jaar heb ik twee jaarlingen op Bergerac gespeeld uit Josh. Beiden kwamen in de prijzen thuis. Van Liz had ik één jaarling op Bergerac gespeeld. Ook deze duif had prijs. Dit geeft hoop voor de toekomst!’

Twee duiven om met recht trots op te zijn, Henk. Ik hoop dat je er nog veel plezier van hun nakomelingen gaat krijgen!!!