In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid om een duif voor te stellen waar hij of zij trots op is. Neem een foto van deze duif, vertel waarom je trots bent op deze duif en waarom zij of hij je blij maakt als je haar of hem ziet of zag in het hok, voeg de stamkaart mee en stuur mij dan een mail. Ik maak het verhaaltje voor u rond …

Gerard van der Matten heeft ieder jaar wel een paar duiven die hem in de spotlichten zetten op de Internationale Marathonvluchten. In 2020 won Gerard de 11e én 19e nationaal Perpignan tegen 3.354 duiven. De duiven die deze prestatie neerzetten waren ‘de 218’ van 2018 en ‘de 224’ van 2017.

‘De 218’ won ook een mooie prijs op St. Vincent. De vader van deze duivin komt van de Belgische toppers, de Gebr. Desbuqois. Naast het eigen soort van deze mannen zit er ook soort in van de Gebr. Bruggeman. De vader van de vader won de 1e nationaal Barcelona 2006 bij de broers Desbuqois (uit hun eigen stam). Hij won de 2e Internationaal tegen ruim 22.000 duiven.
De moeder van ‘de 218’ is gekweekt door P. Hendrickx uit duiven van Sjaak v.d. Velde en zn. Opa van moederskant is een zoon van de 3e nationaal Narbonne. Oma van moederskant komt uit de 11e nationaal Barcelona met zijn nestzuster.

Beide ouders van ‘De 218’ zijn kweekduiven.

… wordt vervolgd …