In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid om een duif voor te stellen waar hij of zij trots op is. Neem een foto van deze duif, vertel waarom je trots bent op deze duif en waarom zij of hij je blij maakt als je haar of hem ziet in het hok, voeg de stamkaart mee en stuur mij dan een mail. Ik maak het verhaaltje voor u rond …

Gerard van der Matten heeft ieder jaar wel een paar duiven die hem in de spotlichten zetten op de Internationale Marathonvluchten. In 2020 won Gerard de 11e én 19e nationaal Perpignan tegen 3.354 duiven. De duiven die deze prestatie neerzetten waren ‘de 218’ van 2018 en ‘de 224’ van 2017.

‘De 224’ van 2017 won ook de 92e nationaal Pau en nog meer leuke prijzen. De vader van ‘de 224’ komt van Benno Kastelein. Hij is een kleinzoon van ‘Dirke’ en ‘Orion’ van Jelle Jellema. ‘Miss Gijsje’ van Arjan Beens zit een generatie verder in de stamboom.
De moeder van ‘De 224’ komt van duivenmaat Peter van Essen. Zij is ook de moeder van de 2e nationaal Agen en 69e nationaal Narbonne. In haar stroomt het bloed van de duiven van de Van Houten broers (via moederskant) en van de duiven van Eric Aldus via Theo de Ruiter. We zijn de moeder van de 7e nationaal Barcelona (tevens dochter 2e nationaal St. Vincent) en De Superkweker terug in de stamkaart.

Ook hier zijn beide ouders kweekduiven.

Na hele goede jaren, krijg je ook weleens te maken met een minder seizoen. 2022 was zo’n seizoen voor Gerard. Hij verspeelde in dit jaar de twee Perpignan-toppers. Hun prestaties blijven in herinnering … zeker door deze stukjes op Het Marathonduivenjournaal … de trots verdwijnt nooit!