In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar topduif (ven) van 2022 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

Hierbij het gevolg van het verhaal over de Toppers van 2022 van de Comb. Kuijer & Grol … Het eindigde de vorige keer met de vlucht Cahors en nu de laatste twee vluchten …

Jacco vertelt verder: ‘Op de volgende vlucht, Agen, begonnen we met de 65e en 76e in de afdeling. We hadden 6 van de 9 duiven in de punten. We speelden ze op jongen van een week. Dit wederom met veel al jaarlingen.

De duif die de 76e prijs vloog, mocht een paar dagen later mee naar Bergerac en daar kwam die, nadat hij op Limoges ook al prijs gevlogen had, tot zijn beste prestatie. Als een steen kwam die uit de goede hoek en had haast naar binnen te komen. Het was goed voor de 5e nationaal tegen 7.488 duiven. Deze duif is ingemand op een jong van rond de 12 dagen. De avond voor het inkorven had ik het jong weg gehaald, zodat ze nog voldoende vetten konden eten. Een uurtje voor het inkorven had ik het jong terug gelegd en daar waren ze maar al te blij mee.
Hij werd daarna omgedoopt als ‘The Iron’, omdat het een jaarling was en zo vaak mee was geweest en gewoon steeds fris terug kwam.

De hele begeleiding hebben we gedaan met Travipharma-producten, zoals Forte Vita, Provibac, de S.A.S. druppel, Setrachol en Turbo Desinfect. De duiven krijgen voer van het merk Matador, de fondmengeling. Verder krijgen de duiven mineralen uit de emmers van DHP.

Veel van de duiven zijn via Kees Kuijer gekomen. De doffer van Bergerac is gekweekt uit een doffer van de comb. Hartog met een duivin van Kees Kuijer.’

De Combinatie is inmiddels gestopt en Jacco van Grol speelt nu in een andere combinatie en wel de Comb. Grol La-Brijn – Simion. Hopelijk zetten de successen zich door in deze nieuwe samenstelling. Veel Succes … te beginnen in 2023!