In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid hun topduif (ven) van 2020 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

In dit deel komt de laatste Topper van Coen Brugman aan bod. Nadat Coen al vertelt heeft over zijn ‘Selma’,  ‘Ronja’ en ‘Finehair’ gaat hij nu voorstellen over zijn ‘Lolo’. Deze bonte duivin pakte een prachtige 10e nationaal Perigueux in het afgelopen seizoen. In Afdeling 11 was het goed voor de 9e prijs. Coen geeft hieronder wat meer informatie …

Perigueux was de vlucht voor mijn jaarlingen. Ik deed ook één bevlogen van 2018 en één debutant van 2018 mee. Dit was een duivinnetje. De rest waren Jaarlingen.

Mijn verrassing op deze vlucht der debutanten was Lolo. Ze won de 9e NPO en de 10e van Sector 4. Zij is een dochter van Finehair. . In het vorige deel kunt u meer van hem lezen. De moeder van ‘Lolo’ komt uit ‘Jos’ en ‘Hasse’ (van Jan Driessen). Helaas is zij gesneuveld van een midfondvlucht. Zij is dood gevonden langs de weg

De volgende vlucht werd in Bergerac gelost. Deze vlucht kwam vanwege het warme weer een stukje terug van Dax naar Bergerac. De lossing was om 10 uur. Dit was een vlucht om beide benen weer op de grond te krijgen. Ik had zaterdags niks door. De volgende dag vroeg om 06:50 kwam de eerste goed voor 21e NPO.

Als slotvlucht kwam de originele vlucht vanuit Bergerac. Op de verre afstanden waren er al een paar gemeld en in de sector 4 nog maar 3. Tot plots om 13:22 ‘De Monnickendammer’ zich meldde. Zijn prestatie was goed voor de 2e NPO, 5e in Sector 4 en 52e Nationaal van heel Nederland tegen ruim 25.000 duiven. Deze vlucht was wederom genieten. Van mij vlogen er 30 mee en de eerste duiven wonnen de volgende prijzen: 2, 5, 17, 20, 36, 40, 72, 77, 86, 99 enz tegen 1.519 duiven.

‘De Monnickendammer’ heeft zijn naam te danken aan het feit dat hij in één week bij drie verschillende liefhebbers binnen liep in  Monnickendam. Vrijdagochtend kwam hij terug en was zo mooi dat hij gelijk weer mee ging. De volgende dag was hij mijn 2e duif. Als jaarling was hij al eens vroeg op Orange en vloog hij een 37e NPO en 56e Sector 4. Dit jaar was hij mijn laatste duif van St Vincent en als enige niet in de prijzen. Zoals gezegd ging dat op de laatste Bergerac beter.
Hij komt uit ‘De Jutter’. Deze duif was al drie maal mijn eerste op de meerdaagse fond. Hij bleef helaas achter op St Vincent 2019. Hij komt van Simon IJnsen van Ameland. Zijn moeder is ‘Het Krasje 271’. Zij komt uit ‘Mister Pieter’ van Pieter Veenstra maal ‘Lady Zuidveen’, zus en nestmaat ‘Miss Overegge’ van Johan Halman. Deze koppeling is gekomen omdat ‘De Jutter’ alleen oog had voor deze duivin en niet wou aanlopen met een duivin van mijn keuze.

Dit was in het kort 2020. Hieronder nog even de beste prestaties van dit bijzondere jaar:

  • Limoges 5e NPO Afdeling Friesland ’96, 6e in Sector 4
  • St Vincent 5e en 9e NPO afdeling Friesland ’96, 7e in Sector 4, 2e Grootmeester Sector 4
  • Perigueux NPO 9e Afdeling Friesland ’96, 10e in Sector 4
  • Bergerac 2e en 5e NPO afdeling Friesland ’96, 5e in Sector 4
  • 13e Onaangewezen Meerdaagse Nationale kampioenschappen 2020 NPO

Bedankt voor je bijdrages de afgelopen weken, Coen. Je hebt een geweldig seizoen achter de rug en daar mag je met recht super trots op zijn !!!