In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid hun topduif (ven) van 2019 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

Deze keer is ‘Simba 158’ van Henk Verheij aan de beurt. Als jaarling won ze de 572e nationaal Bergerac tegen 2.903 duiven. Afgelopen seizoen won deze duivin de 10e nationaal St. Vincent ZLU tegen 2.692 duiven. Eerder in 2019 won zij de 269e nationaal Pau tegen 3.785 duiven. Henk: ‘Ze kwam zo strak als een snaar aanvliegen op St. Vincent, kwam heel goed thuis. Daarna werd ze vol vertrouwen naar Perpignan gestuurd … helaas kwam ze niet terug, dus ik heb ook geen foto.’

De duif werd op dubbel weduwschap gespeeld nadat hij in januari gekweekt had. Simba zat altijd in zijn zondagse pak, nooit een veertje verkeerd, altijd bereid om een robbertje te vechten met de baas en dol op pinda’s.

Henk gaat verder met zijn verhaal over Simba: ‘Simba komt van ons gezamenlijk  kweekhok bij Theo Streefkerk. De vader komt rechtstreeks van Jellema en is een kleinzoon van Zwart Goud. De moeder komt rechtstreeks van Gebr. Saya uit Heer. Zij is een rechtstreekse dochter van Djefa, hun 1e Nationaal Carcasonne. Met deze kwekers is niet gevlogen, maar ze zijn rechtstreeks op het kweekhok geplaatst.’

Dank je wel voor medewerking aan deze rubriek. Jammer dat ‘Simba’ achter is gebleven op Perpignan. Het hoort bij onze sport dat er weleens een duifje achterblijft, maar je hoopt altijd dat toppers als deze terugkomen. Hopelijk staan er in 2020 weer nieuwe toppers op.