In deze rubriek stellen marathonduivenliefhebbers hun favoriete duif (duiven) voor de aankomende marathonvlucht. In deze aflevering de visie van André van Houten op een eventuele favoriete duif voor St. Vincent. André greep vorig jaar in sector 2  en van het gehele nationale concours de overwinning.

Welke duif is favoriet?
André: Ik heb niet een speciale duif, die favoriet is. Ik heb drie koppeltjes die mee kunnen.
Als ze goed zijn gaan ze net als vorig jaar allemaal mee. Dit jaar voor het eerst ook een paar duivinnen. Dat wordt duimen, om weer een prachtig resultaat en een hoog prijspercentage neer te zetten.

Wat hebben deze duiven in het verleden gedaan?
André: De doffers hebben, met weinig inkorvingen, allemaal op overnachtvluchten al prijs gevlogen. Als het dit jaar weer lukt, kan het de derde keer op rij zijn, dat een van de duiven de eerste in mijn vereniging, P.V. ‘Tot Ieders Genoegen’ te ’s-Gravenzande, vliegt. Dan mag ik de “Leen Beekenkamp” wisselbokaal die daarop staat behouden. Dat zou ik wel erg leuk vinden.  Als het ook Nationaal, Sector, Afdelingsniveau en/of Westland vroeg kan zijn, zou dat heel mooi zijn. Ik kijk er naar uit.

Wat zijn de vader en moeder (soort e.d.)?
André: De duiven komen allemaal van mijn buurman Bertus Grootenboer. Hij heeft mij enthousiast gemaakt voor de verre vluchten. Hij heeft duiven van bekende liefhebbers … vooral uit de buurt van veel bekende rassen en daar zelf een eigen groep van gemaakt. Kweken, proberen, spelen is zijn motto … “Westlands Glorie” noemt hij ze.

Wat hebben de ouders gepresteerd?
André: De ouders, grootouders en overgrootouders hebben bij hem regelmatig hun prijs gevlogen. De voorouders hebben zelf bij hem een 5 tal keer Teletekst vermeldingen of ZLU bokalen thuis gebracht. Collega liefhebbers hebben ook een 4 tal keren teletekst gevlogen met afstammelingen van zijn stam. En vorig jaar bij mij, een doffer die de eerste Nationaal Saint Vincent NPO van 12.070 duiven vloog.
Ik droom dus van een nieuw aansprekend resultaat. We gaan het meemaken, Succes allemaal !!!

Andre van Houten, ‘s-Gravenzande

André … veel succes op St. Vincent en de verdere vluchten dit bijzondere seizoen !!!