Komend weekend staat de Koninginnevlucht van de Middaglossing op het programma … St. Vincent. Deze week stellen we een paar St. Vincent duiven voor. Deze St. Vincent duiven zijn de favorieten van de liefhebbers. In de eerste editie komen we de favoriet tegen van de Nationale Winnaar van St. Vincent van vorig seizoen. De favoriet van Wim Gielen uit Breda.

Wim: ‘Mijn favoriet voor St. Vincent is ‘de 463’, zoon van ‘de New Spirit’ met ‘Het Mooi Blauwke’. Deze doffer won als jaarling al een 23 NPO Bordeaux en een 136e  NPO Cahors.
Als tweejarige won hij de 569e nat. St. Vincent tegen 12.255 duiven. Dit was in de sector goed voor de 68e tegen 4336 duiven. In Afdeling 2 Brabant 2000 was het de 56e NPO tegen 1.524 duiven.

Zijn moeder is ‘Het Mooi Blauwke’, de moeder van ‘Jorg’, de 1e Nationaal St. Vincent. Zij is moeder van vele topduiven op mijn hok. Vader ‘de New Spirit’ won zelf de 4e nationaal  BERGERAC en 1e nationaal BORDEAUX. 

Dat is de reden waarom ik veel vertrouwen heb in ‘de 463’, een nog naamloze duif. Ik zal dit jaar wel een mooie naam voor hem verzinnen. Ik heb trouwens in heel mijn ploeg vertrouwen … met zeker een paar kans hebbers!’

Wim, heel veel succes gewenst !!!