In deze rubriek stellen marathonduivenliefhebbers hun favoriete duif (duiven) voor de aankomende marathonvlucht. In deze aflevering de favoriete duiven van Wim Geuijen voor St. Vincent.

De favoriet van Wim Geuijen, winnaar van St. Vincent 2019 in sector 1, voor St. Vincent is een duivin van 2012.
Deze duivin wordt ingemand op jong van 5 dagen.

Deze eerst getekende van Wim heeft al 9 prijzen gewonnen van de 11 maal zetten: 80-82-15-40-186-211 etc

Ze is van het soort van Van Loon uit Swalmen x  J Willems uit Kessel  (kleindochter van de 1e Nat  Dax)

Ik heb in totaal 5 mee op St. Vincent, waarvan 4 die voor de 1e keer mee  gaan op de overnacht. Dus ik laat mij verrassen.
Buiten de oude vaste duivin is mijn 2e getekende een doffer, ‘de 065’ van 2018. Net zoals de andere 3 is hij, zoals gezegd, voor de eerste keer mee op de overnacht en ze zijn allemaal van 2018. Deze debutanten komen uit duivinnen van H Meulendijks met doffers van Thei Wetemans, uit zijn bewezen duiven.
Ze zijn allemaal ingemand op jongen van 6 tot 8 dagen. Ik had de jonkies liever wat kleiner gehad, maar legden te snel eieren. Ik heb ze nog een paar dagen geraapt … maar toch. 

De 1e nationaal  van vorig jaar zit op kweekhok. Dit heb ik gedaan, omdat ik dacht dat door de Corona misschien geen vluchten zouden komen. Deze duif was anders op vlieghok gebleven en waarschijnlijk nu meegegaan op St. Vincent.

Met vriendelijke groet, Wim Geuijen