Aan het eind van de ochtend was de lossing van de Koninginnevlucht van de Middaglossing … St. Vincent. Deze week hebben we een paar St. Vincent duiven voorgesteld. Deze St. Vincent duiven zijn de favorieten van de liefhebbers. In deze laatste editie komen we de favoriet tegen van Jacco Schipperen uit Dussen … Een liefhebber die zijn sporen op de grote fond heeft verdiend en die altijd bereid is mee te werken aan een artikel. Wat is Jacco’s favoriet? …
 
Jacco vertelt: ‘Jaco van Nieuwamerongen, de enthousiaste marathonpromotor van het Marathonduivenjournaal vroeg me om mijn favoriete duivin voor te stellen die ik voor St. Vincent heb ingekorfd. Dat doe ik natuurlijk met alle plezier. Als 1e getekende en daarmee ook de duivin die ik met de nodige verwachtingen heb ingekorfd, is ’t Favorietje. Het is een 3 jarig duivinnetje die is ingekorfd op 14 dagen broeden. In 1e instantie was ze bedoeld voor Barcelona. Echter zij en met haar nog een aantal duivinnen, zaten een tijdje gescheiden bij de weduwduivinnen. Ze wilde absoluut niet op dat weduwduivinnenhokje binnen lopen. Ze werd strontvervelend en dat hadden meer duivinnen. Uiteindelijk won ze het van mij en heb ik maar besloten om ze te koppelen en op St. Vincent te spelen. Bij goede afloop zal ik ze 4 weken later alsnog spelen op Barcelona mits goed hersteld natuurlijk. Dit schrijf ik op vrijdagmorgen met geen idee hoe St. Vincent voor haar gaat aflopen.
 
’t Favorietje is van 2018 en is als jaarling gespeeld op een pittige Cahors met een 148e NPO als mooi resultaat. Als 2 jarige, in 2020, vloog ze een prijsje van Pau maar van Perpignan vloog ze een 144e nationaal. Perpignan vorig jaar was een zware editie en dat is dan voor mij een dubbelteller. Dit bevestigde mijn gedachten over haar dat zij wel eens een goede duif kon gaan worden. Haar verschillende broers en zusters hebben zich de laatste 10 jaar regelmatig goed laten zien. Haar oudste, 8 jarige broer, ‘Broer Favoriet’ genaamd heeft al 12 prijzen op zijn conto en is ook mee op St Vincent. ’t Favorietje komt uit het Favorietenkoppel die bestaat uit een Blauwe doffer van 2008 welke nog kwam uit mijn 2 eerst aankomende duiven van Barcelona 2008. De doffer speelde rond de 160e nat en de duivin een prijs in de middenmoot. Deze duivin kwam weer uit mijn 7e nat Pau 2001 hetgeen een superzware editie was. Diens vader vloog weer een 8e nationaal Perpignan. De duivin van ’t Favorietenkoppel komt weer uit mijn Superbontje die 2 seizoenen van 4 op 4 op de marathons draaiden en daarmee in 2007 2e int. Asduif IFC4000 werd. Zij is dus de oma van ’t Favorietje. ’t Superbontje stond toen weer gekoppeld tegen de zoon van mijn Sok die de 7e nationaal Barcelona speelde in 2007, maar ook 4e int. Asduif IFC4000 Barcelona-Perpignan werd in dat jaar.
 
Al met al zitten in ’t Favorietje al mijn betere duiven samengebald en mede door haar 3 op 3 op haar eerste vluchten staat ze nu bovenaan. De foto is net gemaakt nadat ze vorig jaar van Perpignan was thuis gekomen. Ze was eigenlijk al te ver in de rui toen met op 6 pennen ingemand en met 5 pennen thuiskomen…. 
 
en toch een mooie prijs … Jacco, veel succes morgen en enorm bedankt voor je snelle medewerking aan dit artikel.