Komend weekend staat de Koninginnevlucht van de Middaglossing op het programma … St. Vincent. Deze week stellen we een paar St. Vincent duiven voor. Deze St. Vincent duiven zijn de favorieten van de liefhebbers. In deze editie komen we de favoriet tegen van de Comb. Hommes en znn uit Akersloot … de beste allround-marathonduivenliefhebbers van de laatste drie seizoenen. Wat is hun favoriet? …

 • Welke duif is het? 
  Onze 1e getekende is ‘’Nena’’. Ze is vernoemd naar een achternicht van ons. Die geboren is op de lossing dag van Sint Vincent 2020. Haar foto is gemaakt direct na thuiskomst van Sint Vincent 2020.
 • Wat heeft deze duif in het verleden gedaan?
  ‘’Nena’’ was vorig jaar onze 1e duif van Sint Vincent. Ze speelde toen een 1e NPO en een 8e in sector 2. Nationaal won ze toen de 27e tegen 12.255 duiven. Ze is in haar carrière 3 keer gespeeld en won evenveel prijzen. Als jaarling begon ze met een staartprijs op Bergerac en na haar overwinning op Sint Vincent 2020 ging ze naar Bergerac 1 … een loodzware vlucht en kwam daar nog door om 21:43 net geen 1:10 prijs maar dus wel een echte doorzetter.
 • Wat zijn de vader en moeder (soort e.d.)?
  Haar vader komt bij Gebroeders Holleman vandaan genaamd ‘’De Groffe Holleman’’ en is een volle broer van onze ‘’De Holleman’’, die vader is van ‘’De Jannie’’ 1e sector 2 Perigueux 2018. Haar moeder komt bij Gebroeders Jacobs vandaan en heeft al meerdere vroege prijsduiven gegeven.  
 • Wat hebben de ouders gepresteerd?
  Haar ouders zijn allebei direct op de kweek gezet, dus hebben niet gepresteerd maar hebben wel meerdere kweekreferenties. De moeders is ook moeder en grootmoeder van de 46e & 97e in de sector van Sint Vincent 2020.

Jan, Nick en Rens bedankt voor de medewerking aan de rubriek. Ik hoop dat “Nena” haar prestatie van vorig jaar evenaart of zelfs verbeterd. Veel Succes !!!