Morgen (18 november 2018)  is het zover … de 3e Marathonduivenjournaaldag in Soest. De voorbereidingen zijn bijna afgerond.
Het programma is hier terug te vinden. De bonnen staan op Toppigeons. Tot 21:00 uur kun je bieden. Hier de laatste schenkingen 66 t/m 71:

  1. Marcel van Stralen, Almere

Schenkt een laat jong 2017 uit 5e jaarling St. Vincent ZLU 2017. In de stamboom van deze schenking zitten in de eerste 3 generaties veel kopvliegers en topkwekers. Ze zijn terug te vinden Het geweldige ‘Wonder van Putten’ Wout van den Hoek, Vader Fenomeen (1e nationaal Bordeaux ZLU), De Vleugel van Jan Doppenberg, Het Witoog-koppel, de 11 (50e nationaal Cahors) en de 16 van Marcel en zijn pa (die in de Stad aan ’t Haringvliet woont) zelf. Als je veel bewezen duiven bij elkaar brengt is er kans op succes en dat zit in dit duifje.
Bij Marcel worden op een klein hokje van 5 meter de duiven zo dicht mogelijk bij de natuur gehouden en verzorgd. Na een aantal jaren in de subtop te hebben deelgenomen aan de middaglossingen van de NPO is in 2016 de overstap gemaakt naar de ochtendlossingen van de ZLU. Daar zijn in korte tijd een aantal mooie uitslagen gemaakt. In 2016 was hij in Europa de 2e liefhebber op Barcelona met de 3 eerste getekende in de klok.  Dit jaar werd er op Barcelona de eerste prijs in de Fondclub Gooi en Eemland behaald.
In groot verband waren er de afgelopen 2 jaar de volgende mooie prestaties bij de eerste 100 in de Fond Unie 2000 en bij de eerste 250 nationaal ZLU:
– 49e , 60e en 94e Fond Unie Barcelona 159e en 201e (80 % prijs int. nat)
– 78e Fond Unie Perpignan 245e nat. (30 % prijs int. nat.)
– 37e Fond Unie Pau 136e nat. (50 % prijs Fond Unie 2000)
– 81e Fond Unie Barcelona 245e nat. (33 % prijs in NIC Soest)
– 33e en 69e Fond Unie St. Vincent 178e nat. (50 % prijs int. nat.)
De beste duiven stammen af of zijn verwant aan de “16” die 3x op Teletekst en 5x bij de eerste 100 nationaal vloog bij zijn vader Theo op het hok. Ook bij anderen doen deze duiven het goed. De lijst met mooie referenties wordt ieder jaar groter en dat vindt Marcel bijna net zo mooi als zelf goed presteren. Wie gaat er net als anderen goed spelen met nazaten van dit duifje van Marcel?

 

  1. Mike Dijk en Christien van Dungen, Alblasserdam

Schenken een laat jong uit een bewezen kweker met dochter Asduif Narbonne. De vader van de schenking is de Brugemann-Doffer, vader van de 6e NPO Agen (11e nationaal). Deze goede kweker is aan vaderskant een kleinkind van de 6e nationaal Perpignan van Jan Roelofs, het Montar-koppel van Jan Roelofs en de Barca 621 van de Gebr. Jacobs, zoon Betuwekoppel van Gerrit Veerman. Van moederskant komen we Orhan en Don Juan 2 (Jan Roelofs) tegen. De moeder van de schenking is een dochter van de Asduif Narbonne van Hans Knetsch. De Asduif stond gekoppeld aan zijn kleindochter, die ook een kleinkind is van de Rhone Valley Lady. Hoeveel goede voorouders moet je hebben?
Mike: In 2017 mijn Overnacht-debuut gemaakt onder de naam van mijn vriendin (C.van den Dungen), omdat ik in combinatie speelde met mijn onlangs overleden vader Theo Dijk op de programmavluchten. We speelden gelijk de 6e Npo Agen en 11e Nat in de Sector. (4 mee, 3 Prijzen: 6e Npo 185e Npo en 186e Npo tegen ruim 2.100 duiven).
Volgend jaar Speel ik op mijn eigen naam M.Dijk op de zware fondvluchten. Wij hebben duiven van Hans Knetsch uit Katwijk (20 Rechtstreekse), Leen Knetsch Zn uit Katwijk, Gebr Brugemann uit Assendelft (waaronder de Bruggemandoffer Superkweker), Jaap Mazee uit Ens (o.a. Medusia Topkweekster moeder van 6e Npo Agen, 185e Npo en 186e Npo met verschillende doffers). Allemaal rechtstreeks gehaald. Voor de Dagfond vluchten hebben wij duiven van Jos Thone uit As, de Wereldkampioen en ons eigen Soort (mix van Kees Bosua en Martin van Zon. Met deze duiven proberen we een allroundduif te creëren die op elke vlucht mee kan doen voor de 1ste plaats. De vooruitzichten zien er goed uit en worden hopelijk bewaarheid. Wie neemt het laatje mee van deze debutanten op de Marathonvluchten?

 

  1. Ed Maat, Limmen

Schenkt een bon voor een jonge duif 2018 uit de kwekers in overleg. Ed Maat is de glorieuze winnaar van Internationaal Mont de Marsan. Ed heeft een bouwbedrijf en is 45 jaar. Als jong ventje kwam Ed in 1980 de duivensport binnen. De mannen die hem in aanraking brachten met de duivensport zijn zijn oom en zijn neef. Zijn oom is een broer van de Gebroeders Pronk uit Den Helder. Zijn neef is Dino Zorge uit Zandvoort. Ed begon zijn duivenloopbaan in Petten en was lid in Callantsoog. De eerste duiven kwamen van zijn oom en neef en nog meer duivenliefhebbers uit de omgeving. Eigenlijk van alles en iedereen. Ed Maat heeft in de loop van de jaren een eigen stam opgebouwd. Hij noemt het zelf geen stam, maar een mengelmoes. De duiven die je terug kunt vinden, hebben een oorsprong bij Nico Volkens, Jan Roelofs, Hans Knetsch, beetje Jellema en van de laatste jaren wat duiven afkomstig van Jos Pepping. Verder kun je nog een enkeling terugvinden van Frits van Duin en Dirk van Hofwegen. In 2017 won Ed 1e Internationaal Mont de Marsan (Pau). Verder won hij de 69e nationaal Perpignan tegen 4.789 duiven. We gaat er naar Noord Holland voor een duifje van deze kleine topmelker?

 

  1. Jan Polder, Middelharnis

Schenkt een bon voor Koppel eieren 2018 in overleg. 2017 wordt weer als een heel succesvol jaar bijgeschreven op de toch al rijke palmares van dit kampioenenhok.
8 prijzen van de 10 ingezette duiven op de memorabele Barcelona editie, waarvan 7 per 10-tal spreekt tot de verbeelding en behoort tot de beste NL Teamprestaties op deze vlucht.
Aansprekende titels werden er gewonnen op Nationaal niveau

In verband met het uitblijven van de int. uitslagen zijn veel kampioenschappen nog niet beken. Aansprekende titels zullen zeker nog volgen. Tot nu toe bekend:
2e Keizer van de Grote Fond ZLU
2e Keizer Club der Azen
3e Pyreneeën Cup ZLU
6e Beker van Vlaanderen, Barcelona internationaal (1e Nederlander)
4e 1e 5 getekenden Barcelona internationaal (1e Nederlander)
Dit met de volgende resultaten op de internationale klassiekers:
BARCELONA: 8 prijzen van de 10
MARSEILLE; 5 prijzen van de 6
AGEN OUD : 4 prijzen van de 5
PERPIGNAN: 6 prijzen van de 10
ST. VINCENT : 5 prijzen van de 9
NARBONNE: 3 prijzen van de 6
AGEN jaarlingen: 4 prijzen van de 7
PAU : 4 prijzen van de 10
DAX (nat.) : 2 prijzen van de 3
Totaal, 66 duiven ingekorfd en 41 prijzen gewonnen, betekent een prijspercentage van 62%
Eerder behaalde successen:
1e nat. St. Vincent
1e nat. Marseille
1e nat. asduif Barcelona over 3 jaar
1e int. asduif Pau over 5 jaar (Black Magic Woman)
1e int. asduif Pau over 5 jaar (Husky)

 

  1. Peter van Sintmaartensdijk, Papendrecht

Schenkt een late jonge duif van 2017. Peter schenkt een late jonge duif uit een doffer gekweekt uit een goede doffer van Koos van Koppen maal Goede Jaarling (snelste jaarling Perpignan 2003, soort Van der Wegen). De moeder van de schenking is een volle zuster van de 7e nationaal Barcelona. Ook een zuivere Van der Wegen. Ouderwets Topmateriaal !!!
Peter is een topspeler, die in 2012 nog 1e nationaal Marseille won. Hij won ook o.a. de 3e nationaal Perpignan, 2e nationaal Bordeaux ZLU en 8e nationaal Barcelona. Hij speelt elk jaar wel zijn kopprijzen, zoals in 2016 de 32e nationaal St. Vincent ZLU. Peter beschikt over een kweekhok vol met jongen uit topvliegers van topliefhebbers. Zijn voorkeur ligt bij Van der Wegen-duiven. In 2017 won Peter o.a.: 132e nationaal Agen tegen 6.219 duiven, 34e nationaal St. Vincent tegen 2.919 duiven, 40e NPO Bordeuax. Wie koopt dit mooie laatje?

 

  1. Aart Jochemsen en znn, Bennekom

Schenkt een late jonge duif uit een geweldig koppel met een super achtergrond. Een spontane schenking van een geweldige familie. De vader won in 2010 de 5e nationaal Orange en de moeder is een dochter van de 1e nationaal St. Vincent van Ben van Holland en zn (Aarts zwager en Gerards oom). De 5e nationaal Orange komt uit een doffer die de volgende prijzen won: o.a. 13e en 44e nationaal St. Vincent, 56e nationaal Mont de Marsan en de 62e nationaal Bergerac. De moeder van de Orange-doffer won o.a. de 80e nationaal Bergerac. De moeder van de schenking komt uit een doffer van Jan Polder. Hij is vader van o.a. 17e nationaal Bordeaux en de 5e nationaal Cahors. De oma van moederskant won o.a. de 1e nationaal St. Vincent en de auto bij Marathon Noord.

Aart en Gerard: ‘Marathonjournaal is een geweldige site. Velen lezen hier met plezier de mooie stukjes die geplaatst worden. Ook weet vriend Jaco leerzame onderwerpen onder de aandacht te brengen. Iets wat voor vele leerzame stof is. Voor ons als marathonspelers is het ook een eer als je door hen gevraagd wordt om wat te schenken. En uiteraard doen we dat. Speciaal voor de mannen van marathonduivenjournaal schenken een mooi laat jong met een mooie achtergrond!!! ( twee bonnen) Vanaf 2010 zijn er vele duiven van Arjan Beens te Genemuiden onze hokken komen versterken. In 2016 wonnen Aart en Gerard o.a. de volgende prijzen: 38e en 153e nationaal St. Vincent en 28e en 63e en 125e nationaal Perigueux. In 2017 wonnen ze o.a. de 73 NPO Perigueux en de 63e NPO Bergerac. Voor wie dit mooie laatje van deze liefhebbers met het hart op de juiste plaats?

Tot morgen in Soest op de Oostergracht 46 !!!