Afgelopen donderdag 4 januari is Cor Uitham overleden. Hij mocht een mooie gezegende leeftijd van 90 jaar bereiken. Zijn gezondheid is achteruit gegaan door een herseninfarct in de zomer van 2021. Hij kon sindsdien niet meer goed praten, maar maakte er het beste van.

Rondom de wisseling van de eeuw kwamen Cor en ik met elkaar in contact na een fondclub-overwinning op St. Vincent. Cor schreef het verslag voor in de uitslag. We hebben sindsdien contact gehouden. Er verhuisden regelmatig duiven van Veenendaal naar Amersfoort en we deelden ervaringen. Toen ik in 2015 met Het Marathonduivenjournaal begon, vroeg ik hem of hij wat stukjes wilde delen die hij ook voor het NPOrgaan had geschreven en die hij op zijn eigen weblog plaatste: ‘Langs het duivenpad’. Hij gaf me ook weleens tips over mijn stukjes, die zeer welkom waren. Hij deed dit allemaal met veel plezier. Helaas heb ik na zijn herseninfarct het contact verloren door metname mijn eigen moeite. Als ik het eens probeerde kon ik moeilijk in contact komen. Dat is jammer, maar dat loopt soms zo, al neem ik me dat weleens kwalijk. Hoe het ook is, Cor blijft altijd in mijn hart en als ik aan hem denk, zal er een glimlach op mijn gezicht verschijnen.

De komende tijd zal ik af en toe op maandag een oud stukje van Cor plaatsen op het Marathonduivenjournaal in zijn eigen hoekje.