Agen, Orange en St. Vincent ZLU waren afgelopen weekend allemaal prachtige vluchten. Pittig maar mooi!!! De duiven kwamen naar omstandigheden vlot naar huis. De prijzen waren in 5-6 uur verdiend wat goed is te noemen. Er waren goede winnaars in de liefhebbers als Vincent Vork, Cor de Heijde, Wouter van Nederpelt, Gerard Koopman en Hennie Brueker. De laatste is de minst bekende, maar als het aan Het Marathonduivenjournaal ligt, zal dat binnenkort beter worden.

St. Vincent ZLU
Op vrijdagochtend om 7 uur gingen ook de ZLU-duiven in St. Vincent eruit. In totaal waren 2.570 duiven mee. Op vrijdagavond kon er in Nederland geen duif door komen. Het feest begon dan ook op zaterdagochtend. Wijnand Geers uit Hulst kreeg als eerste een duif in Nederland. Uiteindelijk moest hij er drie voor laten gaan met een verdere afstand. 6 minuten na 6 uur viel in Noorden de snelste duif van Nederland bij Vincent Vork. 1066 mpm was de winnende snelheid. Bijna 60 mpm ninder snel was nummer twee van Batenburg-van der Merwe. Nummer drie was van de sympathieke Martin Wijtman uit Bodegraven. De Top 10:
1. Vincent Vork, Noorden
2. Barenburg-van der Merwe, Klaaswaal
3. Martin Wijtman, Bodegraven
4. Wijnand Geers, Hulst
5. Harry en Roger Wijnands, Maastricht
6. Zegers-Bruggeman, Kapelle
7. Marcel v.d. Klooster, Nieuwdorp
8. F.A. Jansen, Valkenswaard
9. Comb. De Pijper, Hoeven
10. Gebr. Hagens, Achthuizen
Wijnand Geers had 3 duiven mee en zijn tweede duif had hij al op de 36e plaats nationaal. Jansen uit Valkenwaard had 75% prijs met 4 duiven mee. Jan Polder uit Middelharnis had een mooie serie met 6 prijzen van de 7 St. Vincenters. De eerste duif was goed voor de 13e prijs. Frans Wackers uit Susteren had 4 duiven mee en 75% prijs. De eerste duif pakte prijs 14. Nieuwenhuizen en zn uit Sprang-Capelle presteerde hetzelfde met 8 duiven mee. Hun eerste duif is terug te vinden op plaats 15. Van den Boom uit Breda presteerde met zijn St. Vincent-ploeg hetzelfde. Zijn eerste duif kom je tegen op de 25e plaats. Meulendijks uit Bakel had als laatste van de 1:50-spelers een mooie serie met 5 van de 6 duiven in de prijzen. Zijn eerste duif wint de 50e prijs nationaal.

Alle winnaars van vroege prijzen en mooie series … van harte gefeliciteerd !!! Succes de komende weken!!!