In het voorjaar maak ik een planning voor de duiven. Welke duif gaat naar welke vlucht. Ik plan alleen de eerste vlucht. Daarna zie ik wel verder. In eerste instantie was het de bedoeling om de gehele ploeg op Agen te zetten. Vooral omdat er veel debutanten bij zaten. Een gevaarlijke keuze maar ik durfde het toch te wagen. In de praktijk loopt het nog al eens anders.

Zo ook dit seizoen … De standen kwamen niet mooi uit waardoor de ploeg in tweeën werd verdeeld. Ik koos ervoor om ook deel te nemen aan Pau.
De voorbereiding voor Pau was op zijn Romy’s … behoorlijk chaotisch. Enkele weken voor de start werd er gecontroleerd bij De Weerd. Er bleken enkele duifjes licht ‘t geel te hebben… en als ik ergens een hekel aan heb, dan is het kuren. Maar goed wat moest … dat moest.

De duifjes zaten niet strak genoeg vond ik en de verkeerde zak voer zat in de bak … dus de laatste 2 dagen werd er mais bijgevoerd. De getekende lijst werd gebaseerd op de prestaties van de fondvlucht, die ze vorig jaar hadden geleverd. Maar er werd vooral gekeken naar hoe ze dit jaar afkwamen. Mijn eigen blik op de duiven liet ik daarbij helaas ver achterwege. Zo werd Tante Blauw waar ik wel alle vertrouwen in had, ze zit niet voor niets tegen een kweker aan, als 7e getekende van de 8 gezet. Zij bewees dit seizoen dat mijn blik op m’n duifjes niet slecht is.

De dag van lossing zat ik buiten met mijn 2 nichtjes en duivenmaat Anouk. Er werd geen duif geconstateerd. De dames gingen op tijd naar huis en rond 12 uur kroop ook ik mijn bed in. ‘s Nachts rond een uur of half 3 werd er nog een keer uit bed gegaan. Daarna riep de wekker om me rond een paar minuten voor 5. Ongeveer half 6 loop ik nog even naar binnen … slaapdronken. Even naar het toilet en wat drinken maken. Ik loop op mijn gemak naar buiten en denk zal even kijken hoe het met mijn maatjes gaat. Ik begin bij het kweekhok waar Tante en Nienke op ziten. Hmm is dat.. ja is dat nu Tante Blauw of is het toch Nia (kweekduivin)? Nee joh, het is Tante Blauw. Tante Blauw word uit het kooitje gepakt en over de antenne gehaald.. de antenne piept niet, want deze slimmerd hield haar hand voor de chipring. Gelukkig kan ik er zelf om lachen. Tante Blauw krijgt een dikke kus voor dit geweldige kippenvel moment. Om 05.37.23 uur word ze geklokt. Daarna heb ik meteen een berichtje ingesproken bij Jaco.

… wordt vervolgd …

Romy