Het is december … een feestmaand voor velen. Normaal zit het ‘stille seizoen’ vol met mooie momenten: feestmiddagen, -avonden en zelfs een -weekend. We hebben tijd voor bezoeken waar wij, fanatieke duivenliefhebbers in de zomer minder tijd voor hebben. Helaas is COVID in november weer in alle geweld losgebarsten. Het is niet anders, dus we moeten ons op een andere en voorzichtige manier vermaken. We moeten er op een andere manier iets van proberen te maken. Bij deze wens ik iedereen nu al Gezegende Kerstdagen en een fijne jaarwisseling.

De rui
De rui is op zijn eind. Verreweg het grootste deel van de duiven is door de grote rui heen. Enkele duiven die nog laat een jong hebben groot gebracht en de late zomerjongen, zijn nog niet superglad, maar de rest spiegelt je tegemoet. Vorige keer had ik het al over de kruidenelixer van Jan Smit gehad. Ik kan me niet aan het idee onttrekken dat dit natuurproduct hier een groot positief aandeel in heeft.

De veiling tbv Het Marathonduivenjournaal
Maandag start de veiling op Duiven.net die Het Marathonduivenjournaal mede mogelijk maakt. Ik kan deze veiling van harte bij u aanbevelen. Voor iedere liefhebber, grote of kleine beurs, is er wel een mogelijkheid een bonnetje te bemachtigen waar je hok beter van kan laten worden. Natuurlijk steun je hiermee ook Het Marathonduivenjournaal.
Voordat deze mooie veiling is samengesteld, is er veel vooraf gegaan: In het najaar had en heb ik weinig energie. Het hele jaar zitten we in een lastige situatie die heel veel energie kost en ook nog eens op een hele negatieve manier. In oktober kreeg mijn vrouw ook nog eens een probleem met haar darmen en later haar blaas. Een periode van een dikke maand van ziekenhuis in en uit. Gelukkig kunnen we dit binnenkort achter ons laten. Het gaat sinds vorige week weer de goede kant met haar op. Door alle tegenslag en vermoeienissen was ik van plan de veiling voor Het Marathonduivenjournaal een jaar over te slaan. Familie en vrienden adviseerden dit niet te doen en boden hun hulp aan met het verzamelen van de bonnen. Ik dacht nog: een verkoop van zo’n 60 schenkingen is voor een keer ook prima. Mede dankzij de inzet en hulp van duivenvrienden hadden we een geweldig bonnenresultaat. We konden meer dan 90 schenkingen opschrijven. Ik wil alle schenkers en de hulptroepen enorm bedanken voor hun onbetaalbare steun. Het heeft me enorm geëmotioneerd en me ontzettend gesteund. De veiling kan nu al niet meer stuk en hij is nog geen eens geopend.

Wat kan u op Het Marathonduivenjournaal verwachten?
Naast de promotie van de veiling tbv Het Marathonduivenjournaal, worden de veiling van Gerrit Veerman, Wim Gielen en kleinkinderen van de Carteus Giant en twee kinderen van de 1e Nationale Asduif van Agen 2019-2021 gepromoot de komende tijd. Natuurlijk gaan de rubrieken over De Toppers van het seizoen 2021 en ‘Hoe is het nu met ..?’ door. Verder liggen er nog reportages op de schap over Verweij-de Haan, Gert Krab, Piet Westerlaken, Gebr. Dekker en Henk Wegh. Na de publicatie van deze reportages hoop ik nog verschillende nieuwe reportages te maken voordat in juni het marathonseizoen weer losbarst.
Ik wil u vragen nieuwe Toppers op te sturen. Een topper is pas echt een Topper als deze duif een prijs 1:100 heeft gevlogen in 2021 of meerder 1:50 in de laatste seizoenen op de marathonvluchten. Heeft u die op het hok zitten … stuur een mail naar marathonduivenjournaal@gmail.com. Dit mailadres kunt u ook gebruiken voor goede ideeën.

Tot Slot
Voor nu zeg ik: Tot een volgende keer en ik wens iedereen veel gezelligheid en saamhorigheid toe deze maand en neem een kijkje op de veiling op duiven.net (staat onder bonnenverkopingen!