Het kweekseizoen is voor de meeste liefhebbers begonnen. Voor veel van ons een spannende periode. Kweken we genoeg goede duiven, zodat de vliegploeg wordt versterkt de komende jaren? Dat is toch uiteindelijk het doel van kweken!?!

  1. Ben je het eens met de laatste stelling hierboven? Zo nee, waarom niet? ja
  2. Op welke datum heb je gekoppeld of ga je koppelen? De kwekers op 13 december 2017 al
  3. Hoe kweekkoppels heb je? 24
  4. Hoeveel koppels heb je in totaal? 73
  5. Uit hoeveel vliegkoppels kweek je jongen voor jezelf? Enkele in de zomer maanden … ik speel toch op het nest.
  6. Hoeveel jongen houd je voor jezelf van de 1e ronde? Van de kwekers alles van de 1e en 2e ronde
  7. Hoeveel jongen houd je in totaal voor jezelf? 120
  8. Wat is je favoriete koppel voor de kweek? Heb ik eigenlijk niet meer. De duivin van het koppel is dood. Uit dit koppel kwamen diverse teletekst duiven. Voor Jaco heb ik een ander koppel opgezocht, wat nu mijn favoriete koppel zou kunnen zijn.
  9. Wil je wat meer vertellen over dit koppel … over de prestaties van deze duiven uit het verleden, de prestaties van de nazaten van deze duiven, de afstamming van deze duiven. De doffer is ‘de 155’ van 2005. Ook wel ‘De Limoges’ genoemd. Hij won de 12e nationaal Limoges tegen ruim 13.000 duiven. Hij is overwegend van het Van Wanroy-soort … deels via Eyerkamp. Zijn vader won 12 overnachtprijzen, waaronder de 18e nationaal St. Vincent tegen ruim 9.000 duiven en de 57e nationaal Mont de Marsan. Zijn moeder is een ingeteelde duivin naar de Black Giant. De duivin van het koppel is een laat jong van 2015. Ze is een zusje van de 3e nationaal Orange, de 3e en 12e nationaal St. Vincent en de duifkampioen van Marathon Noord. Ze komt uit een doffer die afstamt van ‘De Klamper’ (ingeteeld) en ‘Parel’ maal ‘Raket’ (via Cas van der Graaff). De moeder van de duivin van het koppel komt van wijlen Ton Bollebakker, uit zijn Prinses (51e nationaal Barcelona).

Dit koppel is de Duifkampioen Marathon Noord met de 1e NPO Bergerac. Ook een koppel om trots op te zijn.

Gerrit bedankt voor je bijdrage en succes het komend seizoen!