Zaterdag voor twee weken terug hebben we de duiven afgericht. We zijn naar Ochten gereden en hebben ze daar gelost. Dat is door de lucht zo n 30 km, het waren de jonge duiven van 2019. Normaal gesproken hadden  die al veel meer ervaring in de mand gehad als het niet zo geweest was dat ze afgelopen seizoen niet helemaal in orde waren. Ze bleven maar op het hok zitten, zo af en toe vlogen ze op als ze ergens van schrokken maar zaten daarna gelijk weer op het hok. Als ze niet boven het huis willen vliegen heeft het ook geen zin om af te richten.

De meeste duivenmelkers hebben afgelopen seizoen een zeer slecht seizoen gehad met de jonge duiven en zijn de meeste jonge duiven kwijt geraakt. Niet iedere duivenmelker speelt de duiven zo ver dat ze er bijna geen meer over hebben. Alleen hadden er vorig jaar duivenmelkers sommige vluchten de jonge duiven mee en daarvan kwam bij sommige nog geen kwart thuis. Die ellende is ons gelukkig bespaard gebleven, als je al van gelukkig kan praten als de duiven niet fit zijn

Wij hebben nog vrij veel jaarlingen in het hok zitten en met africhten zullen degene afvallen waar niet echt iets in zit. We gaan nu iedere keer wanneer het mogelijk is de duiven africhten. Ikzelf een beetje met het gevoel waarvoor doen we het op het moment. Het is met het corona virus allemaal onzeker. Dat de duivensport er onder te lijden heeft, is één ding wat zeker is. Zo’n beetje iedereen op de wereld heeft er last van. Er zullen heel weinig mensen zijn die geen narigheid ondervinden van dit verschrikkelijke en onvoorstelbare virus.

De duiven zullen later gaan vliegen en waarschijnlijk  in het ergste scenario helemaal niet in dit jaar.  In België mogen de duiven al door de duivenmelkers  zelf niet meer afgericht worden en in heel veel landen mag je zelfs niet op straat lopen. Maar zolang het kan zullen wij de duiven zelf af blijven richten en enorm goed voor onze duiven blijven zorgen.
Volgend jaar weer nieuwe kansen , we houden de moed erin.

Al met al voor ons zelf vorig jaar een moeizaam jaar en dit jaar nog enorm veel onzekerheid voor iedereen in de duivensport. We zijn als duivenmelkers alle dagen met onze kostbare en dierbare duiven bezig om ze zo fit en gezond mogelijk te houden. Dat blijven we doen ook als er voor het eerst in de geschiedenis misschien helemaal geen wedstrijden gevlogen worden. De duiven geven mij een rustgevend gevoel. Ik vind het fantastisch zoals ze steeds om het huis heen vliegen in rondjes. Het geluid als ze overkomen vliegen is als een soort muziek voor mijn oren en het verwarmt mijn hart.  

Ik zou het verschrikkelijk jammer vinden als de wedstrijden geen van allen door gaan. Maar het allerbelangrijkste is, dat we gezond blijven en als we wel het virus krijgen dat we er weer boven op komen.

In oktober gaan we met de dames in de duivensport naar Eijerkamp , die rondleiding zou aankomende zaterdag zijn maar gaat helaas niet door. Ik kijk er wel enorm naar uit … een rondleiding bij Eijerkamp met de actieve dames in de duivensport en daarna een aansluitende lunch bij Eijerkamp in de meubelboulevard geschonken door de familie Eijerkamp zelf … hoe leuk is dat dan!!!
Tegen die tijd zal het vast wel door kunnen gaan. Het is iets waar ik enorm naar uit kijk. Het is georganiseerd door Romy en Esther. Wat een super leuk idee … dat maakt een mens weer vrolijk.

Tot een volgende keer !!!

Ineke