De lossing van Pau werd driemaal uitgesteld tot aan maandag. Toen waren de omstandigheden goed genoeg om de duiven de reis naar het thuishonk te laten maken. Om 8 uur was de lucht goed opengetrokken en werd het uiteindelijke startsein gegeven. De omstandigheden naar de hokken toe was open. Er stond een windje tegen en de temperatuur was zomers … kortom prima condities voor een mooie vlucht. Het enige wat echt tegen zat, waren de extra dagen mand. De meeste duiven hebben daar geen grote hinder van, maar sommigen wel. Al met al was het verloop goed en de prijzen waren halverwege de middag nationaal verdiend. Internationaal ging de overwinning naar de nationale winnaar van Nederland, Jan van Gils uit Oosterhout. Hij versloeg de eerste Belgen uit Lier, Guido en Tom de Rijcke en de eerste Franse duif, die 3e Internationaal werd.

Pau ZLU nationaal
De winnende duif was niet alleen de snelste duif van Nederland, maar ook van heel West Europa … met andere woorden: Het Internationale Spel. Het was de eerste duif van Jan van Gils uit Oosterhout. Hij klokte zijn winnares om 5.59 uur op een afstand van 1.003 km. De (inter)nationaal winnende snelheid komt hiermee op 1.046 mpm. Omgerekend had Jan een voorsprong van 1 uur en 13 minuten op de nummer twee in Nederland van Myron Mestrini, die een mooie tweede plaats verdiende met een duif die zijn sporen al eerder verdiend heeft. Het brons komt toe aan de Comb. Niesten-Niemarkt uit Uitgeest. Onder begeleiding van de ZLU werden 4.310 duiven ingemand voor Pau. De Top 10:
1. Jan W. van Gils, Oosterhout
2. Myron Mestrini, Beek
3. Niesten-Niemarkt, Uitgeest
4. Bennie Homma, Balk
5. Bennie Homma, Balk
6. Piet Heikamp-Marco van Doorn, Zetten
7. Hans Bodelier, Ohe en Laak
8. A.C. van de Linde, Rilland
9. Comb. Michel Verweij-Peter de Haan, Mijdrecht
10. Harrie Kalter, IJsselmuiden
Veel liefhebbers hadden een mooie uitslag. Hier volgen de liefhebbers met hun eerste duif 1:50 (in dit geval bij de eerste 86 prijzen) én minimaal tweederde van hun duiven in de prijzen. Myron Mestrini uit Beek korfde 10 duiven in en 7 duiven staan in de uitslag. A.C. van de Linde had 4 duiven mee en won 100% prijs. Zijn tweede duif stond ook nog in de top 100. De Gebr. Dekker uit Vogelwaarde hebben 4 van hun 6 Pau-gangers in de prijzen. Hun eerste duif won de 19e prijs. Dick van Dam uit Zegveld deed 7 duiven in de mand en 5 hiervan hebben prijs. Dick begint op plaats 44. Mark van den Berg uit IJsselmuiden heeft hetzelfde resultaat. Hij start op plek 48 en 51. Jeroen van Heumen uit Oss deed 18 duiven in de mand. 13 duiven staan in de uitslag. Hij begint met de 45e prijs. Op plaats 50 starten Peet en Paloma Solleveld uit Maasdijk. Ze hebben 7 prijzen van de 11 gezette duiven. Op plaats 78 start Henk Verheij uit Hendrik Ido Ambacht. Hij heeft 75% prijs met 8 duiven mee. Tot slot een liefhebber met 4 duiven mee en 100% prijs. Martijn Schuerink uit Amersfoort begint dit seizoen, zoals hij ook begon in 2023 met een prachtige uitslag. Hij heeft zijn eerste duif op plaats 85.

Pau was een pittige vlucht. Een mooi begin van Het Internationale Marathonduivenseizoen. Succes op de volgende vluchten !!!