Het was weer een weekend, wat we de laatste twee jaar wel gewend zijn. Een weekend met pittige vluchten. Is het niet door de warmte of felle tegenwind, dan is het wel door gebieden met regen, laag hangende bewolking en miezerregen. Afgelopen zaterdag en zondag is het niet veel droog geweest. En ook op vrijdag hingen er in Noord Frankrijk genoeg buien. Op vrijdag werden om half 2 in Dax de duiven gelost en zaterdagmorgen om 7.15 uur de duiven van Internationaal St. Vincent. Op beide vluchten kregen de duiven het niet cadeau. Op Dax zegevierde A. Heuts uit Heerlen en bij St. Vincent ging de overwinning naar Ad Fortuin uit Strijen, die hiermee zijn twee nationale overwinning in twee jaar behaalde. Dat is heel erg knap en zegt iets over zijn sterke stam.

Dax sector 4
In de Noordelijkste sector waren 646 duiven mee. De snelste twee duiven vielen in Ermerveen bij Gerard Koopman. Hij klokte zijn duiven om 15.19 uur en 15.35 uur op een afstand van 1.156 km. De winnende snelheid was 1.004 mpm. Nummer drie was comb. Mast-Scheper uit Nieuw-Amsterdam. De top 5 werd compleet gemaakt door Ton van der Walle uit Beerta en Hans Bos uit de Hoeve.
Herman Brinkman uit Tuk en Henri Hoeks uit Bovensmilde hadden beiden 4 duiven mee en 3 prijzen. Herman begon met de 12e plaats en Henri met de 14e plaats.

St. Vincent ZLU
Deze internationale vlucht werd op zaterdagmorgen gelost om 7.15 uur. De eerste duif in Nederland en de snelste Internationaal viel bij Ad Fortuin in Strijen. Hij klokte zondagmorgen om 5.27 uur op een afstand van 999 km. De winnende snelheid kwam hiermee op 1.051 mpm. 11 mpm minder snel was de eerste duif van Jos Habets uit Heerlen. Hij werd een goede nummer twee. Het brons ging naar Comb. Janssens-Hausoul uit Epen. De Top 10:
1. Ad Fortuin, Strijen
2. Jos Habets, Heerlen
3. Comb. Janssens-Hausoul, Epen
4. Carlo Dominicus, Goes
5. Jeroen van Heumen, Oss
6. Nico van den Hurk, Oss
7. Harry de Jong, Nieuw-Vossemeer
8. R. van der Velden, Kaatsheuvel
9. Comb. Caubergh, Maastricht
10. Henk Verheij, Hendrik Ido Ambacht
Jos Habets had 4 duiven mee en 3 prijzen. Zijn tweede duif won de 26e prijs. Carlo Dominicus had 7 duiven mee en 6 prijzen. Zijn tweede en derde duif wonnen de 13e en 45e prijs. Harry de Jong had 6 duiven mee en 5 prijzen. Zijn tweede duif won de 94e prijs. B. Liplijn uit Spui had 2 duiven mee en 2 prijzen. Hij is terug te vinden op de plaatsen 16 en 286. Paulssen en zn uit Roosteren hadden 5 duiven mee en 5 prijzen, 100% !!! Hun eerste 2 duiven wonnen de 23e en 96e prijs. Saarloos en zn hadden een mooie serie met 9 van de 14. Ze startten met de prijzen 24, 29, 41 en 63. S. de Vos uit ’s-Heerenhoek had 9 duiven mee en 7 prijzen. Op de plaatsen 28 en 93 zitten zijn eerste twee duiven. Albert Poulisse uit Kerkdriel had 4 duiven mee en 3 prijzen. Op plaats 31 zit zijn eerste duif. Gerrit en Jaco van Nieuwamerongen uit Veenendaal hadden 1 duif mee. Deze won de 43e nationaal tegen 2.692 duiven.

Dit was de column over de klassieker Dax en de ZLU-vlucht vanuit St. Vincent. De liefhebbers die Marseille mee hebben … veel succes !!!