Afgelopen weekend was de start van het seizoen voor de liefhebbers van de marathonvluchten en in het bijzonder de middaglossing. Zonder problemen konden de duiven op vrijdagmiddag worden gelost. De start was met tegenwind. Rondom Parijs draaide de wind en werd uiteindelijk Zuidelijk. De snelste duiven maakten hier dankbaar van door in de nacht door te vliegen. Tientallen kwamen ook in de nacht op het thuisfront aan. Aan het eind van de ochtend waren de prijzen verdiend, waardoor je kan zeggen, dat we een mooie gelijkmatige vlucht hebben gehad.

Bergerac sector 1
In sector 1 werden 7.109 duiven ingemand. Op zich een mooi aantal voor de eerste marathonvlucht van het jaar. Ze werden op vrijdagmiddag gelost om 13 uur. De snelste duif werd geconstateerd om 4.03 uur in Hoogerheide bij de Comb. Meesters. Hun duif heeft een afstand van 784 km in een rechte lijn. De winnende snelheid kwam hiermee op 1.455 mpm. Ze hadden een kleine voorsprong op de nummer twee van Jan van Gijzel uit Made. Het brons viel toe aan Herman Calon uit Hoofdplaat. De Top 10:
1. Comb. Meesters, Hoogerheide
2. Jan van Gijzel, Made
3. Herman Calon, Hoofdplaat
4. Paul Marcus, Heythuysen
5. John Vullers en zn, Roggel
6. W. Mennens, Amstelrade
7. Ah van Lumich, Maria Hoop
8. Valentijn Brouwers, Oudenbosch
9. R. en L. Traas, Lewedorp
10. M.J.M. Degens, Heerlen
De winnaars, de Comb. Meesters, hadden 4 duiven mee en 3 prijzen. Cees Elzakkers uit Halsteren had hetzelfde resultaat en begint op plaats 16. Twee plaatsen lager begint Wilfried Stiel uit Arcen. Hij deed 8 duiven mee en won 7 prijzen. Op plaats 28 vinden we Wil en Dirk Geudens uit Knegsel. Zij deden 12 duiven mee en slechts één duif miste. Familie Timmers uit Rosmalen haalden 75% prijs (6 van de 8) en ze beginnen op plaats 36. Twee plaatsen lager staat Gert Hendrix uit Ysselstein. Ook hij had 6 duiven in de prijzen van de 8 duiven die hij mee had gedaan. E. Timmermans uit Valkenswaard had ook 75% van zijn duiven in de prijzen. Hij had er 16 meegedaan en dus 12 prijzen. Piet Pladdet uit het Zeeuwse Hoek is een hele goede liefhebber die regelmatig van zich laat horen. Op Bergerac deed hij 12 duiven mee en won hij 10 prijzen, beginnend met de 76e prijs. J. Schutjens uit Geffen had 7 duiven in de mand gedaan en slechts één duifje miste. Hij begint op plek 79. Eestermans-De Jong uit Wagenberg korfden 3 duiven in. Alle drie staan ze in de uitslag. Op plaats 80 staat de eerste. M. Leenhouts uit Hank had ook 3 van de 3 in de prijzen. Hij start op plaats 87. Bernard Brouwer uit Breda had er 5 mee en won 4 prijzen. Hij begint met de 85e prijs. Nico van den Hurk uit Oss wint prijs 96. Hij korfde 6 duiven in en won 5 prijzen. In Wagenberg wonen Willemse en Dudok. Zij manden 10 duiven in en 8 hiervan staan op de uitslag.

… wordt vervolgd …