In dit laatste deel van de weekendcolumn gaat het over Marseille. Deze vlucht werd om zondagmorgen op 7 uur gelost. Door de wind schuin tegen en de zomerse temperaturen was het een pittige vlucht. Ik vind het dan weer bijzonder knap dat er op de dag van lossing verschillende duiven doorkomen. Hierdoor kun je zien dat de duiven door de ZLU super verzorgd worden en dat we als marathonduivenliefhebbers steeds sterkere duiven kweken.
Net als bij Barcelona was de keuze om door het Rhônedal te vliegen niet de beste. De duiven die deze route hebben gekozen hadden het zwaarder dan de duiven die bij het Centraal Massief onderlangs zijn gevlogen richting het binnenland of de kust. In de vallei van de rivier de Rhône was het warmer en was de wind meer tegen.

Marseille ZLU Nationaal
De winnende duif van Marseille viel in Oss bij de man met een immer vrolijke uitstraling Jeroen van Heumen. Hij klokt zijn topper om 20.54 uur op een afstand van 943 km. De winnende snelheid in de ZLU is 1.129 mpm. De nummer twee van Angelo van der Veeken uit het Zeeuwse Clinge was 15 mpm minder snel. De nummer drie is eigendom van Mevr. Trosfontaine uit het Zuid Limburgse Reijmerstok (nabij Margraten). De Top 10:
1. Jeroen van Heumen, Oss
2. Angelo van der Veeken, Clinge
3. Mevr. Trosfontaine, Reijmerstok
4. H. van Venrooy jr, Deurne
5. B. Liplijn, Spui
6. Henry Visser, Lekkerkerk
7. Batenburg-van der Merwe, Klaaswaal
8. Nico Pronk, Mill
9. Gebr. van de Weerdt, Meerssen
10. J. Daenen, Maastricht
Arnold Jansen uit ’s-Heerenberg begint op plaats 11. Hij had een trio ingemand voor Marseille en wint 100% prijs. Op plaats 19 zit Math Poeth uit Heerlen. Hij heeft er 2 van de 3 in de prijzen. Op de plaatsen 20, 32  en 58 zitten duiven van Jan Polder. Hij had er 10 mee en drie in de kop. 7 van de 9 hadden Robin Smeets en Piet Penris er in de prijzen op hun hok in Urmond. Op hun vestiging in Stein was hun percentage net iets minder (62,5%). Ze beginnen daar wel met de 16e en 17e prijs. Martijn Schuerink uit Amersfoort had één duif mee. Dit bleek een topper, want die is terug te vinden op plaats 48.

Alle winnaars en liefhebbers met een mooie … gefeliciteerd en voor iedereen: Succes de volgende vluchten. Voor de liefhebbers van de middaglossing de laatste vlucht vanuit Bergerac de laatste kans op een mooie uitslag !!!