Afgelopen april bestond het Marathonduivenjournaal 5 jaar. Deze ‘uit de hand gelopen’ hobby sloeg vanaf het begin goed aan. Na een paar maanden werden er dagelijks al regelmatig 300 artikels gelezen, metname in het weekend. Dit aantal steeg langzaam maar gestaag. Begin van dit jaar werden er op ‘een slechte’ dag 600 artikels gelezen en op een goede dag 1.500 tot 2.000 artikels per dag. Ik was als initiatiefnemer en schrijver van een groot deel van de artikelen heel erg tevreden over deze aantallen. Toen brak in maart in Europa corona uit …

Het lezersaantal steeg …
Toen corona uitbrak en we zoveel mogelijk binnen moesten blijven, brak bij een lichte paniek uit … ik zal niet overdrijven … een hele lichte paniek. Ik denk normaal gesproken niet in problemen, maal al snel in oplossingen. Als je een oplossing zoekt, moet je eerst het probleem goed formuleren: Het probleem was tweeledig in het geval van Het Marathonduivenjournaal. Het eerste probleem was het maken van verslagen over de kampioenen van het seizoen 2019, waar weleens een hokbezoek bij komt kijken en het tweede probleem kon ontstaan als het seizoen 2020 niet door zou gaan en was dus nog groter. Waar moest ik dan artikelen over gaan schrijven?
Het laatste probleem heb je geen invloed op … dat moest ik dan maar afwachten. Het eerste ‘probleem’ werd opgelost door interviews te doen, zoals bij de vluchtwinnaars in het seizoen: Via de mail. Daarbij kwam een goed idee van Eddy Fleming: Bevraag verschillende goede marathonspelers hoe ze met het uitstellen van het seizoen om gaan … Dat heb ik gedaan en die artikeltjes werden goed bestudeerd.
Eens in de week kijk ik hoe Het Marathonduivenjournaal wordt gelezen. Tijdens de corona-periode zag ik tot mijn stomme verbazing dat het aantal lezers met 15 tot 20% toenam. Mensen gingen als verveling blijkbaar op zoek naar ‘duivennieuws op het net’. Deze toename zette zich door toen het seizoen op ging starten. Het hoogst aantal lezers was in augustus. In deze maand waren 16.427 unieke lezer en werden er 81.091 artikelen gelezen door deze unieke lezers. De mensen namen gemiddeld 2 minuten en 1 seconde de tijd om Het Marathonduivenjournaal te lezen bij een bezoek (dat is hoog) en slechts 0,68% van de bezoekers verlieten de site binnen enkele seconden. Het was gemiddeld een stijging van 18% t.o.v. juli en in die maand was het al hoog.
Inmiddels is het eind september … is het seizoen voorbij en dan zie je de aantallen weer langzaam dalen. Maar nog steeds is het 10 tot 15% hoger dan voor de start van de corona-crisis. Dat zijn prachtige cijfers voor een periode van het jaar dat liefhebbers een beetje ‘duivensport-moe’ zijn. Ik herken dat! Al met al is de ontwikkeling van afgelopen halfjaar een trend, waar ik bijzonder trots op ben.

De Marathonduivenjournaaldag
Vanwege de corona-crisis en ‘de samenleving op afstand’ is het niet verstandig om de jaarlijkse Marathonduivenjournaaldag te organiseren. We slaan een jaartje over. De geschonken bonnen en laatje worden op Duiven.net verkocht om zo toch een deel van de kosten terug te kunnen verdienen. Ik heb dit besluit met pijn in mijn hart genomen. Het is iedere keer een hele gezellige dag geweest.

Iets nieuws
Vanaf dit najaar wil ik liefhebbers die duiven verkopen op internet (welke site dan ook) de gelegenheid geven hun verkoop te promoten via Het Marathonduivenjournaal. Heeft u hier oren naar … bel me gerust of mail me om te vragen wat de mogelijkheden zijn en wat het tarief is.

Tot Slot
Ik wil u verder veel leesplezier wensen bij het lezen van onze site. Ik wens u een mooi najaar toe en blijf gezond!!!
Heeft u suggesties … u mag me altijd mailen !!!