Je hebt van die jaren, waarvan je later zegt: Dat liep toen lekker, alles lukte, het was iedere keer raak. In zo’n jaar moeten Siem en Karst Kolk zitten. Op drie dagfondvluchten op teletekst spelen en in sector III Aurillac winnen. Het is fenomenaal. Ze hebben er genoeg voor gedaan, maar het moet er eerst maar eens uitkomen en dat lukt dit jaar enorm goed.
Vrijdagmiddag om 1 uur werden de duiven van sector III en IV in Aurillac gelost. Aurillac, een mooie plaats in het Franse departement Cantal. De duiven hadden het niet makkelijk met de lage temperaturen metname in de nacht en de NW wind. Zaterdagochtend viel de eerste duif van sector III bij John Bosman in Doetinchem. Hij werd echter omgerekend met ruim een kwartier verslagen door twee mannen uit Genemuiden: Siem en Karst Kolk. Zij klokten 33 minuten later en 65 km verderop. Nummer drie kwam uit Denekamp, Herman Borgelink. Deze liefhebber zet zijn goede prestatie van Limoges op deze vlucht door. De mooiste series kwamen op naam van Ekkel uit Westerhaar met 11 prijzen van de 13 gezette duiven, beginnend met de prijzen 20 en 40. Vader en zoon Driessen uit Wijchen pakten 6 prijzen van de 8 Aurillac-gangers, waarbij de eerste twee prijs 18 en 26 behaalden. 5 duiven zaten heel ruim bij de eerste kwart van de prijzen. De Gebr. Verwaaijen uit Deest hadden met 10 duiven 100% prijs. Zij begonnen met de prijzen 36 en 71. Ruim voordat de 20% van de prijzen verdiend waren hadden deze mannen er al 8 van de 10 duiven thuis.

De winnaars
Het hokeditedDe winnaars van Aurillac in sector III zijn Siem en Karst Kolk uit Genemuiden. Siem is 61 jaar en werkt bij gemeente Zwartewaterland. Karst is 30 Jaar en is schilder. Karst had eerst sierduiven. Hij is door zijn neven Dick Fijn en Gerard Heutink overgehaald om met postduiven te beginnen. Dat was in 2005. Een jaar later is Siem ook lid geworden van P.V de Snelvliegers Genemuiden. De vitesse/midfond duiven kwamen bij Dick Fijn vandaan. De overnachters van Gerard Heutink en buurman Arjan Beens. De mannen hebben de beschikking over 8 meter duivenhok, verdeeld over drie afdelingen, voor de overnachtduiven. Dit zijn op het moment nog 50 vliegduiven. Op het hok van drie meter zitten 17 dagfondduiven. In het hok van 9,5 meter, verdeeld over 4 afdelingen zitten de jongen en de 20 kweekkoppels. 13 kweekkopels voor de overnacht en 7 koppels voor de dagfond. De overnachtstam bestaat nu uit duiven van Arjan Beens, Jelle Jellema, Mark van den Berg en Tony Huijbrechts. De dagfondduiven komen van Albert van der Haar en Henri van den Berg.

De winnende duif
ArianaeditedDe winnende duif is een jaarling. Ze werd geklokt om 7 uur op een afstand van 897 km. Dit komt neer op een snelheid van 1.272 mpm. Het nummer van deze jaarling is 14-1487125 en ze wordt Ariana genoemd. Zij zat op een stand van 12 dagen jongen.

‘Ariana’ heeft een mooie afstamming. De vader komt van Jelle Jellema. Hij komt uit Inteelt Saffier met het Kweekstertje. Het Kweekstertje vloog o.a. 14e nat. Bordeaux. De moeder komt van Arjan Beens. Ze komt uit een dochter van het stamkoppel (Mr. Bergerac en Rika) en is dus zus en halfzus van vele toppers. De doffer die op deze duivin stond won o.a. de 76e nat. Perigueux.

Het seizoen
De overnachters zijn 17 april gekoppeld. De meeste duiven hebben geen jong grootgebracht. De winnende duivin zat op Aurillac op haar eerste jong van dit jaar. De duiven zijn goed ingespeeld tot aan de week voor hun eerste overnachtvlucht. Het weekend voor inkorving worden de duiven op de zaterdag zelf weggebracht naar Breda of Houten dat licht aan het weer. Dit doen ze meestal met Gertjan Beens, voorheen deden ze dat samen met Arjan. De duiven krijgen voer van Beyers. In het hoogseizoen All-in-One en voorin het seizoen en als ze even teruggenomen worden tussen de vluchten door de mengeling van Gaby Vandenabeele.  Verder krijgen ze veel pinda’s, snoepzaad, tovo en Beyers Energy.
De dag na thuiskomst krijgen de duiven BS door het water. En de dag voor inkorving orni- special in het water.

Tot Slot
Siem en Karst vinden duivensport een mooie sport, maar het geeft in het hoogseizoen ook wat stress, omdat de lat hoog gelegd wordt. Duivensport is hard werken, maar dat wordt dit jaar goed beloond. Op de dagfond stonden ze alle keren op teletekst (2e Gien, 7e Chateaudun en 8e Bourges), tussendoor 11e St. Vincent van Afdeling 8 en dan nu een sectoroverwinning op Aurillac. Grote Klasse !!!
Mannen nogmaals van harte gefeliciteerd en tot een volgende keer !!!

jaco-handtekening