Soms heb je van die weekenden dan lijkt alles te lukken met je duiven. Ze hebben de juiste vorm te pakken en pakken vroege prijzen. Je hebt gevoel dat je broedschalen in kunt manden en dat die ook nog prijs gaan spelen. Zo’n weekend hadden Peet en Paloma Solleveld. Op Bordeaux ochtendlossing van het NPO-programma pakken ze de 11e en 12e prijs in sector 2 tegen 4.032 duiven en bij de ZLU pakken ze op Agen bij de oude duiven de 2e en 4e prijs tegen 6.146 duiven. Hoe komt zo’n superweekend tot stand? Ik heb Peet een paar vragen gesteld …

Het seizoen
Hoe verliepen de trainingvluchten tot aan half juni?
Peet: ‘De trainingsvluchten verliepen zoals denk bij iedereen perfect tot nu toe. Weinig tot geen verliezen. Alleen de roofvogel haalt af en toe wat op. Een 1e van Issoudun provinciaal van ruim 9.000 duiven en op beide eendaagse vluchten een prijs percentage van 50%. Dan zijn ze wel in orde.’

Heb je ook aan St. Vincent (Bergerac) en Pau (Bordeaux) meegedaan? En hoe gingen deze vluchten?
Peet: ‘Op zowel Bergerac als Pau kwamen de duiven goed. Pau begonnen we met de 53e Nationaal. 5 vd 8 in de prijzen.’

Had je voor Bordeaux en Agen een goed voorgevoel? Zo ja, waar was dat op gebaseerd?
Peet: ‘Ik heb bij elke vlucht een goed gevoel als ik ze inkorf. Je moet ten alle tijden positief blijven en zijn. Bij deze 2 vluchten was het niet anders.’

Op welke standen zijn de 4 vroege duiven ingemand?
Peet: ‘De duiven van Bordeaux waren allemaal paters. Zitten gewoon op de jongen duiven schabbetjes. Waar de motivatie vandaan is gekomen. Geen idee.
Er is NIET met de duiven gereden vooraf. Moeten in mijn beleving reserves opdoen voor ze aan de 900 of meer kilometers gaan beginnen. Worden wel weggebracht tussen de vluchten door.
De Agen duiven zijn weduwnaars.’

Hoe heb je de duiven gevoerd (met welk voer) en wat heb je erbij gegeven?
Peet: ‘De duiven worden gevoerd met de lepel. Het voer dat verstrekt wordt is het onvolprezen Beyers voer. Wordt gespeeld met VandenAbeele , Galaxy Light, Galaxy Energy, Long Distance en Energy Elite #47.
Wat er naast wordt bij gegeven doet denk iedereen en dat zijn wat pinda’s. Na elke middag training krijgen de duiven wel wat eigen gemaakt snoepzaad in de bak.

Hoe zijn de duiven medisch begeleid?
Peet: ‘Medisch gezien volg ik het schema van Vincent Schroeder. Dus daar zal ik niet de enige in zijn.
Duiven worden gevaccineerd door Herbots. In februari zijn ze allemaal nog wel ingeënt tegen de paratyfus. Deze maal met levende entstof. Puur ter bescherming van het seizoen.’  

De Toppers van Agen en Bordeaux
We beginnen met de 11e nationaal Bordeaux tegen 4.032 duiven. Deze doffer is ‘De Dakota’, een jaarling doffer. Zijn vader komt uit ‘De Cahors’ van Piet de Vogel met ‘Mientje’ van Luc van Coppenolle. De moeder van deze jaarling pater is ‘Isabella’. Zij komt uit ‘De Kleine Vleermuis’ en ‘Gijsje 054’,  beide afkomstig van Piet de Vogel.

De 12e nationaal Bordeaux werd gewonnen door ‘Vleermuis 11’. Deze jaarling pater komt uit twee duiven van Piet de Vogel. De vader komt uit ‘De Vleermuis’ met ‘Dochter Cahors’.  De moeder is ‘Gijsje 054’. Zij komt uit ‘Dark Warrior 633’ met ‘Donker Gijsje’.
De 2e nationaal Agen tegen ruim 6.000 duiven werd gewonnen door ‘De Triple Agen’. Deze doffer komt uit twee duiven van Eric Limbourg. De vader komt uit ‘De Barcelona Triples’ (won o.a. de 5e nationaal Barcelona in 2017 én 2018) met ‘Dochter Geert’ (1e Prov. Limoges). De moeder is een kleindochter van de 1e nationaal Perpignan.
De 4e nationaal Agen werd gewonnen door ‘Dougie’. Deze doffer won vorig seizoen de 27e nationaal Narbonne tegen bijna 8.200 duiven. De vader is de beroemde ‘Lucky Luc’ van Luc van Coppenolle. De moeder komt uit ‘De Cahors’ van Piet de Vogel en ‘Lucia’ van Luc van Coppenolle.

Een prachtig weekend voor Peet en Paloma … een felicitatie meer dan waard! Veel succes de komende vluchten !!!