Soms krijg ik, als beheerder van Het Marathonduivenjournaal, een leuk mailtje over onze hobby. Een mailtje over iets waar onze hobby voor is bedoeld: Plezier, gezelligheid, vriendschap en elkaar het beste gunnen.
In november kreeg ik een berichtje van Berry Masseurs en dat ging zo: …

Beste Jaco,  
Als trouwe lezer wil ik graag een collega fondman in uw rubriek zien … als het kan.
Het gaat over Sjef Kuijken uit Lage Mierde. Op Barcelona speelde hij met zijn twee duiven  de 285e en de 312e prijs tegen 4.477 duiven … dus 100 procent prijs en top … mooi op tijd.
Vorig jaar hadden zijn duiven een ziekte die voor niemand zomaar te herkennen was. Dus voor hem op duivengebied een rampjaar. Daarom is een positief bericht voor iedereen en speciaal voor hem welkom.
Groeten Berry Masseurs

Ik vroeg om wat gegevens en kreeg dit bericht terug van Berry …

Hallo Jaco,   
Top dat je het stukje over Sjef Kuijken in je rubriek wilt plaatsen. Sjef is bescheiden man en doet veel voor de duivenclub. Hij verdient dus dubbel en dwars, om na zo’n rampjaar, een keer in het zonnetje gezet wordt. Wij spelen zelf, mijn zoon en ik, op de overnachtvluchten …  althans dat proberen we. Het mooie van jouw site is dat er variatie is en dat er ook ruimte is voor kleine liefhebbers, die dan dichter bij de meeste liefhebbers staan dan al die mega hokken. Nog veel succes met je site.
Groeten van Berry

Dit compliment wilde ik u als lezer niet onthouden, want dat is waar Het Marathonduivenjournaal. We zijn allemaal benieuwd hoe de kampioenen en vluchtwinnaars met hun duiven omgaan en daar schrijf ik met veel plezier over. Duivensport is echter meer. Zoals ik in het begin van dit artikel schreef: Plezier, gezelligheid, vriendschap en elkaar het beste gunnen en daarom nu het verhaaltje over de beleving van Barcelona 2020 van Sjef Kuijken uit Lage Mierde, een klein Brabants dorp net boven Reusel en ten westen van Eindhoven.

Sjef: ‘Ik had twee duivinnen mee op de laatste Barcelona, 2020. Ik kreeg beide duivinnen op tijd thuis met twee knappe prijzen 285e en 312e. Ik was verrast dat het dit seizoen zoveel beter ging als het jaar ervoor. Toen ging het niet. In aanloop naar Barcelona kwamen de duiven redelijk goed naar huis, maar op Barcelona bleven de duiven op één na allemaal weg. Ik heb de duiven laten onderzoeken door Stijn Rans. Het bleek dat ze een gisting plus een virus hadden. Afgelopen seizoen ging het gelukkig een stuk beter. Deze overnachtspeler kon tevreden zijn.’

Een mooi verhaal over onze hobby, waar we periodes hebben dat het een worsteling lijkt en dat het jaar erop het een stuk beter gaat en we weer boven komen. Dank je, Berry en Sjef voor dit eerlijke verhaal met een mooi slot !!!