Dit is al weer het slot van de reportage over de beste marathonduivenliefhebbers over het seizoen 2021: Gijs en Wilfred Hamstra uit Harderwijk. Wat hebben vader en zoon een super jaar achter de rug. U heeft het allemaal kunnen lezen. In dit laatste deel stellen we de drie duiven van Perigueux voor. Deze drie toppers haalden alle drie een prijs dik 1:100. Verder komen er nog wat losse vragen voorbij. Ik hoop dat u heeft genoten van deze uitgebreide reportage. Ik heb het in ieder geval met veel plezier gemaakt. Mede dankzij de info die Wilfred mij stuurde. Veel leesplezier met dit laatste deel ……
De Perigueux toppers
Gijs en Wilfred hadden op Perigueux een mooie uitslag. Drie duiven zaten bij de eerste 60 prijzen tegen 6.452 duiven. De eerste duif won de 26e prijs. Deze duif is ‘de 151’ van 2019. Helaas bleef deze duivin achter van Marseille. De vader van deze duif is ‘Peter’s Favourite’ van Verweij-de Haan. Zijn vader is van het soort van Nico Volkens (uit ‘Japie’ en ‘Joyce’). Moeder is ook de moeder van de 10e nationaal Barcelona 2015. Zij stamt voor 50% af van het soort van Nico Volkens en 50% van Th. Pennings via J. Lases (deze doffer won zelf de 6e nationaal Barcelona). De moeder van ‘de 151’ is van het Jellema-soort via Jan Morsink.
De tweede duif won de 53e prijs op Perigueux. Deze duivin is een lijnenteeltduifje uit ‘Fatih’ (dochter ‘Fenomeen’, 1e nationaal Bordeaux ZLU, Gebr. Helsdingen, via First Prize Pigeons). Vader komt uit haar met ‘First Choice’ van Bennie en Loes Homma. Deze doffer is ook de vader van o.a. de 3e NPO Perigueux, 3e NPO Orange en de 26e NPO Bergerac. Moeder komt uit ‘Supreme 80’, een goede kweekzoon uit ‘Fatih’. Hij is de vader van de 1e Nationaal Agen van vorig seizoen. Oma van moederskant is ‘Beyonce’. Deze duivin komt van Verweij-de Haan en won zelf de 50e nationaal Narbonne.
‘De 072’ van 2018 won de 60e nationaal Perigueux tegen 6.452 duiven. Deze duivin won het jaar ervoor op dezelfde vlucht de 12e prijs in de hele afdeling. Haar vader is ‘Elvis’ van Martin de Poorten (zoon ‘Levi’, 1e nationaal St. Vincent). De moeder komt van Bennie en Loes Homma uit Balk. Zij is gekweekt uit ‘de 117’ (won o.a. de 15e nationaal St. Vincent en de 29e nationaal Orange) met de 3e nationaal Orange.
Tot Slot
Heb je nog een leuke anekdote van het afgelopen seizoen? Wilfred: ‘Beide eerste nationalen hebben we niet aan zien komen dus met Perpignan ben ik buiten gaan staan met het idee dat als we wel een vroege zouden pakken ik die dan wel zou willen zien. Tijdens het wachten ongemerkt met mijn telefoon bezig om de meldingen te volgen, bedacht ik mij, dat als ik naar dat scherm zit te kijken, ik dan geen duif thuis zou zien komen. Dus telefoon in mijn broekzak en gluren in de lucht. Na zo’n 10 á 15 minuten kwam er een duif uit het zuidwesten aanzetten met een verschrikkelijk hoge snelheid. Dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt van een marathonwedstrijd. De lucht was stil, geen andere vogels of geluiden en toen onze eerste duif over de tuin vloog hoorde ik letterlijk ZOEFFFFFF in de lucht. Wat een snelheid!! Als een streep kliefde hij door de lucht, sindsdien gaat hij door het leven als ‘Skyliner’.’
Wat zou u nog graag kwijt willen in de reportage? Gijs en Wilfred: ‘Dat wij samen enorm genieten van onze sport en dat wij de samenwerking met Peter en Wulfert ter Beek heel mooi vinden! Deze wijze van samenwerken geeft een extra dimensie aan de beleving van onze fantastische hobby ?.’
Dit is het einde van een mooi overzicht van de prestaties, de beste duiven en de totstandkoming van een super jaar bij de duiven van Gijs en Wilfred Hamstra. Mannen, bedankt voor jullie openheid en de prachtige info. Hopelijk krijgt dit een mooi vervolg in het nieuwe marathonseizoen!!!
Recente reacties