Een paar weken terug deed ik een oproep. De vraag was om uw favoriete koppel voor te stellen. Daarbij had ik een paar vragen gesteld. Bert Prasing uit Lelystad kon niet kiezen en stelt zijn drie favoriete koppels voor. Dat is natuurlijk prima. Ik hoop dat meer liefhebbers de tijd willen nemen om zijn of haar favoriete koppel(s) op de foto te zetten en een paar vragen te beantwoorden. Lees de oproep nog eens door … door op deze link te klikken. Doe mij en de lezers van Het Marathonduivenjournaal (zoals uzelf) een plezier en doe mee!

Bert Prasing won afgelopen seizoen nationaal Agen ZLU bij de Oude Duiven. Deze liefhebber uit de hoofdstad van Flevoland, Lelystad, kon niet kiezen en stelt drie prachtige koppels voor:

 • Het eerste koppel is ‘De Mooie King’ met ‘Nakita’
  Mooie King is een zoon van ‘The King’ van Hendri Eggink uit Laren (Gld). ‘The King’ vloog o.a.: 1e NU Perigueux, 3e NPO Perigueux, 6e NPO Brive, 7e NPO Perigueux, 26e NPO Limoges en 80e NPO Brive. ‘The King’ is een kruising van de soorten van Bennie Homma en Herman Brinkman.
  De moeder van ‘De Mooie King’ is ‘Dochter Homma-Kweker’ van Hendri Eggink. Deze duivin vloog o.a 11e NPO Perigueux, 54e NPO Brive, 64e NPO Perigueux.
  Nakita is de nationale winnaar van Agen 2019 (1020 km). Ze won tevens de 3e internationaal Agen 2019 en is de 2e Nationale Asduif ZLU Agen over drie jaar. Haar vader is een kleinzoon van de 23e nationaal St. Vincent en de 49e  Nationaal St. Vincent.  Deze doffer is van mijn oude eigen soort (bestaand uit duiven van vooral Paul van den Boogaard en John Schoemaker).
  De moeder van Nakita is een kleindochter van ‘De Freule’ van Hendri Eggink. ‘De Freule’ vloog o.a. een 1e NPO Brive. Ook dit is een kruising van de duiven van Bennie Homma en Herman Brinkman.

 • Het tweede koppel is ‘Lando’ met ‘Nancy’
  ‘Lando’ is afkomstig van Hendri Eggink. Hij werd 8e Nationale Asduif ZLU Marseille over 3 jaar en 19e asduif over 4 jaar. Hij is maar driemaal gespeeld op Marseille (1025 KM).
  De vader van ‘Lando’ is een kleinzoon van ‘The King’. The King vloog o.a. 1e NU Perigueux, 3e NPO Perigueux, 6e NPO Brive, 7e NPO Perigueux, 26e NPO Limoges en 80e NPO Brive. ‘The King’ is een kruising de soorten van Bennie Homma en Herman Brinkman.
  De moeder is dochter van ‘De Homma-kweker’ maal ‘Dochter Stamduivin’. Zij een is zus van de moeder van ‘De Mooie King’.
  ‘Nancy’ is de nestzuster van ‘Nakita’, 1e nationaal Agen 2019 en 3e internationaal Agen 2019. ‘Nancy’ zelf weet ook wat vliegen is en is 4e Duifkampioen Ochtendlossing van de Fondclub ‘Gooi en Eemland’ in 2016 en 7e Duifkampioen in 2017.

 • Het derde koppel is ‘Nero’ met ‘Olga’
  ‘Nero’ is de 13e Nationale Asduif ZLU Agen over 3 jaar en 21e Nationale Asduif ZLU Agen over 4 jaar. Nero is maar driemaal naar Agen geweest.
  De vader van ‘Nero’ is van het soort van Paul v.d. Boogaard (koppel 1 en 2) en Wilfried Stiel (lijn ‘De Dromer’, ‘Lisa Marie’, ‘Leonardo’ en ‘Young Lana’).
  De moeder van ‘Nero’ is halfzus van de Duifkampioen Overnacht 2010 van de afdeling Oost Brabant en 3e duifkampioen overnacht WHZB x de ‘Marina’-lijn van Paul v.d. Boogaard.
  ‘Olga’ is de 10e Nationale Asduif ZLU Agen over 3 jaar. Zij vloog in 2019 nog een 1e Narbonne in de Fondclub ‘Gooi & Eemland’.
  De vader van ‘Olga’ is een zoon van de nestmaat van ‘Lando’ (8e Asduif ZLU Marseille over 3 jaar).
  De moeder van ‘Olga’ is zuster van ‘De Mooie King’. Voor een beschrijving zie hierboven.

Dit zijn drie koppels waar ik, met een beetje geluk, vooruit kan de komende tijd.

Bert, dat moet lukken, de volgende generatie goede duiven komen uit duiven die ook hebben gepresteerd, al slaat het weleens een generatie over! Succes met deze koppels, die je op een goede manier hebt samengesteld!