In deze tijd van het jaar is normaal gesproken de start van het vliegseizoen aanstaande. Voor ons, marathonduivenliefhebbers, is dat het begin van de opbouw naar het grote fondseizoen. Door de crisis van het corona-virus zal het vliegseizoen nog wel een paar maanden op zich laten wachten. Of we met de oude duiven nog wel wat kunnen gaan doen, is nog maar zeer de vraag. We moeten als liefhebbers afwachten … we hebben er geen invloed op. De gezondheid van iedereen is ook nog eens veel belangrijker dan de eventuele start van het vliegseizoen.

Het heeft voor Het Marathonduivenjournaal ook gevolgen. Normaal vul ik de week met nog wat hokreportages en  doe ik verslag hoe het staat met de voorbereidingen op het vliegseizoen van de verschillende marathonduivenliefhebbers. Hokbezoeken, waar een hokreportage voorbereid wordt, zitten er voorlopig niet in. Ik ga de komende weken een aantal liefhebbers benaderen om aan de hand van een vragenlijst in Word samen een hokreportage te maken. Dat hebben we vaker gedaan en dat gaat prima … als de liefhebber tenminste handig is met de pc. Er is echter meer nodig om Het Marathonduivenjournaal te vullen. Ik wil graag iedere week meerdere bijdrages op Het Marathonduivenjournaal blijven plaatsen. Ik kan hierbij uw hulp gebruiken!

Mijn idee is om liefhebbers te vragen een foto te maken van hun favoriete koppel. Hierbij komen wat vragen, zodat we tot een verhaaltje komen …
– Waarom is dit je favoriete koppel?
– Wat is de afstamming van de doffer en de eventuele prestaties van hem en zijn ouders?
– Wat is de afstamming van de duivin en de eventuele prestaties van haar en haar ouders?
– Zijn er al kinderen uit dit koppel gekomen met goede prestaties? Zo ja, vertel er meer over …
– Maak een foto van de eerste jonkies van dit jaar van dit koppel … als die er al zijn

Stuur de foto’s met de antwoorden op de vragen naar marathonduivenjournaal@gmail.com … wees niet bescheiden en doe mee … u doet er mij en vooral de lezers er een groot plezier mee !!!

In deze tijd van coronacrisis wordt Het Marathonduivenjournaal nog meer (+ 20%) gelezen dan normaal. Dus help mijn columnisten Ineke, Cor en Romy en mij mee om het te vullen !!!

Heeft u nog andere ideeën voor Het Marathonduivenjournaal … vertel het me en stuur mij een mail !!!

Blijf gezond en geniet van uw duiven en veel leesplezier !!!