In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar topduif (ven) van 2021 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

In deze aflevering de tweede duif van Ko Swagerman uit het Noord Hollandse Bovenkarspel op Pau/Bordeaux. Deze eerste vlucht van de Internationale kalender had Ko de 17e en 27e nationaal en ook de 1e en 3e duif van Noord Holland. Hij had 5 van zijn 12 Pau-gangers in de prijzen. Een vlucht om enorm tevreden over te zijn. Over het verdere verloop van het seizoen is Ko minder enthousiast. Zoals hij zelf zegt: ‘Op Pau (gelost in Bordeaux) had ik vijf duiven bij de eerste 30 duiven in Noord Holland. Na Pau was het vooral matig.’ Als marathonduivenliefhebber moet je beter kunnen incasseren als een gemiddelde boxer. Het is daarom goed om van je successen (groot of klein) te koesteren en van te genieten. Dat deed Ko van Pau/Bordeaux.

De tweede duif van Ko won de 27e nationaal tegen 4.891 duiven en heet ‘Yue’. Ko: ‘Yue ging voor het eerst mee hij stond ook voor duivinnen. Zij won daar de 20e Internationaal. Ze is niet terug gekomen van de vlucht Narbonne, net als de 5e duif van Pau/Bordeaux, die ook weg is.

De vader van ‘Yue’ komt van plaatsgenoot Hennie de Vries. Deze man is kweker en heeft ook voor Gertjan Rigter geweldige duiven gekweekt. In deze vader zitten duiven van Hendriks-Meijberg uit Heerlerheide en via de duivin duiven van Nico Volkens, waaronder driemaal het beroemde koppel ‘100 x 10’.
De moeder is een kruising van een doffer van Kees Droog (met onder meer ‘Rosanna’ 1e nationaal Barcelona en New Laureaat 1e Internationaal Barcelona) en een duivin van Hennie de Vries.

Ko, enorm bedankt dat je deze toppers aan ons wilde voorstellen. Je kan zo’n topper helaas ook verspelen bij een slechte lossing of anderzijds. Hopelijk heb je nog veel plezier van ‘Nariño’!