In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar topduif (ven) van 2021 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

Dit keer lezen we meer over ‘de 154’ van 2021. De is de laatste van de drie toppers die Han Voerman uit Soest aan ons voorstelt. Deze duivin in 2022 won drie mooie prijzen:

  • 26e Limoges tegen 1.400 duiven
  • 48e Cahors tegen 1.069 duiven
  • 179e Bergerac tegen 7.488 duiven

In de vereniging won deze duif achtereenvolgens de 2e, de 3e en de 1e in de vereniging. In de Fondclub ‘Gooi en Eemland’ werd ze 1e Duifkampioen Overnacht. Ze was de enige jaarling in de Top 10 van Duifkampioenen.
Zij heeft de bijnaam ‘Lady Gaga’… n.a.v. van de film ‘A Star is Born’.

Haar vader is een zoon van ‘de Ludo’ van Kristof Mortelmans uit Ranst met een dochter van zijn ‘Red Ace Barcarcas’. De moeder is een dochter van ‘Lyssan’ van Jan Willems uit Nijverdal. Deze duif won de 2e nationaal Bergerac bij Jan.

Han: ‘Het is een genot om zo’n duifje in je hok te hebben. Haar favoriete neststand is 10 dagen op eitjes. Zo heb ik drie duivinnen die me een geweldig seizoen en diverse kampioenschappen bezorgden zo kort na de herstart in Soest.’

Drie toppers is een mooi bezit. Ik hoop dat je er nog meer seizoenen plezier van krijgt, Han !!!