In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar topduif (ven) van 2021 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

In deze aflevering lezen we meer over ‘de 242’ van 2020 van Han Voerman uit Soest. Deze duif won een prachtige prijs op Narbonne, namelijk de 25e nationaal. Ik laat Han vertelllen: ‘Op de eerder genoemde rampvlucht Narbonne (in de vorige editie) had ik ook ‘de 242’ van 2020 mee, ook een overgewende duif van Terschuur. Tussen twee haakjes ia van Narbonne is een boven gemiddeld aantal duiven toch weer thuis gekomen. ‘De 242’ komt van vaderskant van Harold Zwiers (uit een kleinzoon ‘Yaika’ met ‘het Rode Diamantje’).  De moeder is een kleindochter van ‘de Cancellara’ van Leon Roks.

‘De 242’ is niet voor het geluk geboren: Ze is tweemaal aangevallen door de slechtvalk en tot tweemaal toe heb ik haar met naald en draad moeten oplappen. Dit jaar heb ik haar rustig ingespeeld en ze werd gaandeweg het seizoen steeds beter en ronder. Op Narbonne besloot ik haar in te zetten omdat ze zo gek was op haar jong van 3 dagen en ze heeft me niet teleurgesteld. De 25e nationaal tegen 6.250 duiven is geweldig. Ze heeft voor mij het eerste vaasje op dit adres gewonnen. Ook voor haar wacht Barcelona 2023.’

… Wordt vervolgd …