In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid zijn of haar topduif (ven) van 2021 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

Dit keer gaat de aandacht naar een prachtig duifje  en wel naar ‘de 129’ van 2020 van Leen Stout uit Groot Ammers. Hij won met deze kanjer de 20e nationaal Libourne, de terugvlucht van St. Vincent. Leen is een nuchtere duivenliefhebber die zijn prijs goed kan pakken. Zoals op deze Libourne. Hij had 80e% prijs met 5 duiven mee en ‘de 129’ was zijn koploper.

Leen vertelt: ’De kopprijs (de 20e nationaal) wist ik niet. Ik kijk eigenlijk allen naar ons NIC. Daar was hij 2e achter Wim Mudde en die was een kleine 2uur voor mij. Wim heeft een super jaar 2022 (let daar maar eens op!).

Mijn ‘129’ zat op 12 dagen broeden. De motivatie? Het broedhok van de buurman erbij gepakt en een extra plankje aangebracht. Daarvoor had hij geen potten gebroken.
Na Libourne ging hij naar Cahors en daarvan was hij maar 3 weken later weer thuis

De vader komt van een bon van Bob Jansen, die heeft als grootmoeder ‘La Primera’, 1e nationaal Cahors. De moeder komt uit een nachtvlieger van Kees Muilwijk.
De vader van ‘de 129’ van Bon Jansen was een goede prijsvlieger met als titel duifkampioen cc Zuid-Holland Oost in 2019.

Bedankt Leen voor het voorstellen van je topper. Hopelijk laat hij zich nog een keer zien als op Libourne 2022!