In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid hun topduif (ven) van 2019 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

In deze editie komt ‘de 677’ van John Lindenberg uit Yerseke voorbij. De zoon van Hans had dit jaar een paar topper op Agen. Met zijn ‘677’ van 2016 won hij de 9e nationaal Agen tegen 5.214 duiven.

9e nationaal Agen ZLU oud
John doet veel samen met zijn vader Hans. Hij doet vanaf zijn eigen erf ook jaarlijks aan enkele vluchten mee. Het vermelden waard is het vliegen van de 9e nationaal Agen ZLU oud door ‘de 677’. Dit is een laat jong  duivinnetje van 2016 dat in de zomer van 2017 is opgeleerd. In 2018 is zij gespeeld op Agen en vloog toen de 384e nationaal. In 2019 was zij de eerst gemelde duif op Agen van Nederland, uiteindelijk goed voor de 9e nationaal. 

John: ‘Omdat dit duivinnetje heel onregelmatig legt, heb ik ongeveer twee weken voor inkorving van Agen een paar eitjes onder haar geschoven waar ze op ging broeden. Twee dagen voor inkorving heb ik de eitjes verwisseld voor een klein jong. Misschien heeft dit meegeholpen aan haar prestatie. Dat ze in bloedvorm was bleek wel uit het feit dat ze het weekend voor inkorving van het lappen vanuit Breda een minuut of vijf voor de rest van de duiven thuis was.

De moeder van “de 677” is een duivinnetje van 2013 dat zelf ook een goede vlieger was. Zij vloog diverse prijzen op de middaglossing en de ZLU, waaronder een 76e nationaal Pau in 2018. Haar vader is 50% Jelle Jellema (Dirke x Kiara) en 50% Frans Belleter (Vale El Bandito) en komt voort uit een samenkweek met Frans Belleter. Haar moeder is een dochter van onze stamvader gekoppeld aan een duivin van Jelle Jellema (dochter Snip x Saffier).

De vader van “de 677” is een doffer van 2013 die zelf een goede vlieger was, maar helaas in 2018 op een invliegvlucht achtergebleven is. Zijn vader is een halfbroer van onze 1e nationaal Barcelona 2016 (vloog zelf 8 prijzen van de 8 zetten … met o.a. 68e nationaal Pau). Zijn moeder is een dochter van onze stamvader gekoppeld aan een duivin van Jelle Jellema (dochter Snip x Saffier).’

Een topper waar je nog lang plezier van wilt hebben, is het niet voor de vluchten … dan voor het nageslacht! Succes, John, en dank voor je medewerking aan dit stukje !!!