Het Marathonduivenseizoen is inmiddels in volle hevigheid losgebarsten. Naast nationaal Pau ZLU waren er nog twee concoursen. Zuid en West Nederland hadden een wedvlucht vanuit Bordeaux en Oost en Noord Nederland gaven hun duiven de vrijheid in Perigueux. Al deze vluchten waren niet makkelijk voor de duiven. Ze liepen echter wel goed door. De prijzen waren relatief vlot verdiend, als je de zwaarte van de vlucht meeneemt. De duiven van Bordeaux gingen vrijdagmiddag los om 14 uur met een matig tot krachtige Noordoosten wind op de kop. Dit gold ook voor de duiven van Perigueux, die eveneens om 14 uur richting Nederland vertrokken. De duiven van Pau konden vrijdagochtend niet los vanwege plaatselijke laaghangende bewolking … dit was zaterdagochtend om zeven uur niet meer aan de orde. De Pau-duiven konden toen aan hun thuisreis beginnen.

Sector 3
In de sector van Midden en Oost Nederland gaven 7.308 duiven akte de préséance. De duiven werden gelost met een beste kopwind. Een taaie klus voor onze duiven. De snelste van de grote koppel viel in het Overijsselse Hengelo … bij Benno Kastelein. Dat mag best een bijzonder goede prestatie genoemd worden. Op een pittige vlucht op één van de verste afstanden de 1e prijs pakken is een topprestatie. Benno klokte zijn winnende duivin om 08.34 uur op een afstand van 907 km. De snelheid kwam op 1.228 mpm. Een teken dat de eerste duiven de nacht hebben gebruikt om extra kilometers te maken. Dat laat zien dat de conditie en gedrevenheid van deze eerste duiven top is. Onder deze omstandigheden is dat bijzonder knap. Cornelissen uit Huissen had de tweede prijs in sector 3 met 1.223 mpm. Eric Haal uit Zeewolde was blij met de bronzen plek. De Top 10:
1. B. Kastelein, Hengelo
2. H. Cornelissen, Huissen
3. E. Haal, Zeewolde
4. Tom en Bianca v. Dee, Tiel
5. Jay Lissenberg, Utrecht
6. Comb. Seelen, Borne
7. R. van Moorselaar, Wadenoijen
8. G.J. Pouwels, Wezep
9. R. Spranger, Stadtlohn
10. Corné van Oeveren, Overberg
Jay Lissenberg uit Utrecht die St. Vincent won in deze sector had op Perigueux wederom een topvlucht. Hij had 38 duiven mee en 23 prijzen. Hij begon met de serie: 5, 11, 36, 71, 108 en 128 (allemaal 1:50).  Comb van der Harst uit Lieren hadden 2 duiven mee en die wonnen prijs 13 en 1.050. Patrick Poot uit Doesburg had 1 duif mee en die pakte de 82e prijs tegen 7.308 duiven. Meijer uit Kloosterhaar had ook 100% prijs, maar wel met 3 duiven mee. De eerste duif had de 87e prijs.

Sector 4
In de Noordelijkste sector waren 3.097 duiven mee. De overwinning ging naar Ermerveen … naar Gerard Koopman. Zijn eerste duif werd geklokt op 9.10 uur op een afstand van 952 km. De winnende snelheid komt hiermee op 1.230 mpm. Hiermee heeft Gerard de snelste duif van sector 3 en 4. Hij had ook o.a. de 8e, 11e en 12e duif in de sectoruitslag. De comb. G & G de Graaf uit Zwaagwesteinde pakte de tweede prijs met een snelheid van 1.137 mpm. De 3e plaats was voor Gerard en John Limburg, de bekende broers uit Zuidveen. Zij hadden 48 duiven mee en 29 prijzen. Een mooi resultaat. Hun eerste duiven zaten op de plaatsen 3, 15, 19 en 33. Bennie de Vries uit Bolsward en Utse Jellema uit Steggerda maken de top 5 vol. Nico de Fouw uit Bant had 80% prijs met 10 duiven mee. Hij begon op plaats 14. Gerrit de Boer uit Warns had 75% prijs van zijn 12 gezette duiven. Hij begint met de 22e prijs. Auke Heidstra uit Rottevalle had een 7 duiven mee en 6 duiven lieten zich op de uitslag zien. De 27e prijs is de plaats van zijn eerste duif. Jos Siebum uit Weiteveen had 14 duiven in de prijzen van de 20. Zijn eerste duif zit op plaats 41.

Alle liefhebbers met kopduiven en goede uitslagen gefeliciteerd !!!