Agen, Orange en St. Vincent ZLU waren allemaal prachtige vluchten. Pittig maar mooi!!! De duiven kwamen naar omstandigheden vlot naar huis. De prijzen waren in 5-6 uur verdiend wat goed is te noemen. Er waren goede winnaars in de liefhebbers als Vincent Vork, Cor de Heijde, Wouter van Nederpelt, Gerard Koopman en Hennie Brueker. De laatste is de minst bekende, maar als het aan Het Marathonduivenjournaal ligt, zal dat binnenkort beter worden.

Agen sector 2
Agen was voor sector 2 (Noord en Zuid Holland) een ochtendlossing. Op vrijdagochtend 7 uur vertrokken 3.783 duiven van Hollandse provincies richting het Westen van Nederland. In de avond vielen drie duiven, waarvan twee bij Wouter van Nederpelt uit Klaaswaal. Deze topper uit de Hoekse Waard pakte hiermee de eerste en derde prijs in de sector. Daartussen wurmde zich de eerste duif en eerst getekende van Nico Dekker jr uit Woerden. Hij klokte zijn topper in de vroege ochtend, en half uur voor zijn plaatsgenoot Tim Hage die vierde was. De derde duif van de avond werd uiteindelijk 5e en was van Jan en Twan Nobels uit Achthuizen, die een geweldig seizoen hebben op zoveel de NPO- als de ZLU-vluchten. De top 10:
1. Wouter van Nederpelt, Klaaswaal
2. Nico Dekker Jr, Woerden
3. Wouter van Nederpelt, Klaaswaal
4. Tim Hage, Woerden
5. Jan en Twan Nobels, Achthuizen
6. Noordam-Vijverberg, ‘S-Gravenzande
7. Jaap van der Velden, Zuid Beijerland
8. Tim Hage, Woerden
9. Jan van der Valk, Middelharnis
10. Peter Kerpershoek, Rijnsburg
Bob Jansen uit Bergambacht had 17 duiven mee op Agen en had er 12 in de prijzen. Op plaats 19 begon hij met zijn serie. Van Oudshoorn uit Gouda deed het nog een tikkie beter met 5 prijzen van zijn 6 ingezette duiven. Zijn eerste twee duiven wonnen de 43e en 44e prijs. De duiven van Schellevis uit Uitgeest deden hetzelfde en hij begon op de 59e plaats.

Orange sector 3
Sector 3 en 4 heeft voor hun ochtendlossingslossing de Zuid-lijn gepakt. Zij hebben vrijdagochtend om 7 uur de 3.527 duiven in Orange gelost. In de avond vielen al meer dan 20 duiven. Het verliep ook vlotter dan bij Agen in sector 2. Wat je niet zou verwachten, omdat lossingen in en nabij het Rhône-dal meestal lastiger zijn voor de duiven. Op 13 juli 2018 was het een keer anders. Een minuut voor tien uur op vrijdagavond werd de snelste duif geconstateerd in Overdinkel. Een plaats ten zuidoosten van Enschede, letterlijk tegen de Duitse grens. De winnaar was Hennie Brueker. Zijn winnende duif had een snelheid van 1.019 mpm. De snelste van sector 3 en 4 samen. Hij had een voorsprong van 13 mpm op Herman Borgelink uit Denekamp (zouden de duiven een eind samen op gevlogen hebben?). Na Herman was de derde plaats voor de eerst gemelde duif van Marco van Doorn uit Herveld. Het is deze jonge kerel van harte gegund, vanwege zijn positieve instelling en zijn hulp aan Piet Heikamp wat hij al jaren doet !!! De top 10:
1. Hennie Brueker, Overdinkel
2. Herman Borgelink, Denekamp
3. Marco van Doorn, Herveld
4. T. Koele & Zn., Wezep
5. Fred van Mameren, Nijmegen
6. T. Koele & Zn., Wezep
7. Wim te Hennepe, Aalten
8. Peter Koekman, Ameide
9. C.J.J. van Wijk & Zn, Benschop
10. Jozef Poelstra & Znn, Utrecht
Peter Koekman uit Ameide had 100% prijs met 4 duiven mee. Jurrian van Amerongen had 7 duiven mee en 5 prijzen. Zijn eerste duif won de 21e prijs. Peter van Vliet uit Utrecht had 80% prijs met 5 duiven in concours. De eerste twee duiven zijn terug te vinden op de plaatsen 44 en 53. De rentree op de marathonvluchten van Arjan Beens uit Genemuiden kun je als geslaagd beschouwen. Hij won 21 prijzen van de 34 Orange-gangers … waarvan 8 bij de eerste 100. (47, 70, 73 enz.) Van Ommen uit Oldebroek had ook een mooie serie met 7 van de 11 in de prijzen, waarvan 4 bij de eerste 225 en startend op plaats 67.

Orange Sector 4
In sector 4 waren 1.081 duiven mee. Deze duiven kregen samen met de duiven van sector 3 om 7 uur op vrijdagochtend de vrijheid. Op vrijdagavond vielen in sector 3 ruim 20 duiven. De afstand voor Nederland was hiervoor te ver. De eerste duif op zaterdagochtend viel in Ermerveen bij Gerard Koopman. Hij klokte om 5.41 uur op een afstand 968 km. De hoogste gemiddelde snelheid van Noord Nederland kwam hierbij op 1.007 mpm. Bennie Homma uit Balk kwam met zijn eerste duif 40 mpm tekort en is blij met de tweede prijs. De derde prijs was ook voor Gerard Koopman en zijn team. Vink uit Balk (4e) en de comb. Rekker-Westra uit Berlikum (5e) maakten de top van de uitslag compleet. De laatst genoemde combinatie heeft een prachtig seizoen en ook op deze vlucht schitterden zij met 6 prijzen van de 7 Orange-gangers. Gerard Koopman had 14 prijzen van de 21 gezette duiven. Na de 1e en 3e pakte hij o.a. ook nog de 6e en 14e prijs. Een mooie vlucht had ook Herman Brinkman uit Tuk. Hij pakte 8 van zijn 10 strijders in de prijzen. Hij begon op de 19e plaats.