Na een hele pittige Barcelona volgden twee vluchten die geleidelijk verliepen en waar de duiven regelmatig naar huis kwamen. De meeste duiven waren op de dag van sluiting thuis. Dit soort vluchten hebben liefhebbers ook nodig om vertrouwen te houden. Op St. Vincent en Marseille ging de overwinning naar topliefhebbers. Marlon Kok won St. Vincent. Deze liefhebber heeft een prachtstam opgebouwd rondom zijn Ceasar. Een kleindochter van deze topvlieger en topkweker won St. Vincent ZLU. De overwinning van Marseille ging naar Team Vollebregt. Louis, het brein achter de duivenstam, is een fanatiek baasje. Hij voelde een succes aankomen, maar dat het dit succes zou worden, had hij ook niet kunnen dromen. In hun hok zijn alle vele toppers gekweekt: De Japanner, De Kilometervreter, Tarzan enz. Ze proberen asduiven te kweken en dat lukt met grote regelmaat en nu hebben ze ook een nationale winnaar!

St. Vincent ZLU
De duiven zijn op zaterdagochtend om half 8 gelost. De 3.037 duiven gingen met variabele wind huiswaarts. Op de korte afstand vielen vanaf 9 uur op zaterdagavond de eerste duiven. De snelste duif viel echter op zondagochtend tegen vijf uur in Ransdorp. Om 5.01 uur werd ze geklokt op een afstand van 1.075 km. De snelheid van de winnende duif is 1.169 mpm. 34 mpm minder snel was de winnaar van de tweede prijs. Dit was Duinkerke uit Wemeldinge. De eerste melding kwam op naam van Frederik Leliaert uit Aardenburg. Hij had uiteindelijk een mooie 3e prijs. De Top 10:

 1. Marlon Kok, Ransdorp
 2. J. Duinkerke, Wemeldinge
 3. Frederik Leleiart, Aardenburg
 4. Vincent Vork, Noorden
 5. van de Weerdt, Meerssen
 6. Asani-Nolet, Axel
 7. J. Maljaars, Zoutelande
 8. du Puy, Biervliet
 9. Lex Thijs, St. Jansteen
 10. H. Janssens, Kapelle

Vincent Vork had 2 duiven mee en twee vroege duiven: 4 en 131. Gebr. van de Weerdt hadden 7 duiven mee en 5 duiven hadden prijs. A.J. Maljaars had 6 duiven mee en 5 prijzen. De eerste duiven had hij op de plaatsen 7 en 35. J. du Puy had 3 duiven mee en 2 hele vroege prijzen: 8 en 23. Saarloos en zn had 80% prijs (4 prijzen) met 5 duiven mee. Zij hadden hun eerste duif op plaats 17. Jelle Jellema had 11 duiven mee en behaalde 8 prijzen. De eerste duiven had hij op plaatsen 31 en 49. Ko van Dommelen had 2 duiven mee en die waren terug te vinden op de plaatsen 32 en 220. Hamers-van Heijst uit Kaatsheuvel hadden het zelfde als Ko. Hun duiven kun je terugvinden op de plaatsen 57 en 513. D. Sack uit Veen liet weer van zich spreken met 4 van de 5 duiven in de prijzen. Hij begon op plaats 66.  Zegers-Bruggeman uit Kapelle hadden 75% prijs met 4 duiven mee. Ze begonnen met de prijzen 71 en 82.

Marseille
De duiven van Marseille werden om kwart voor zeven gelost. Er waren 2.528 duiven mee. De snelste duif viel in Wassenaar bij Team Vollebregt. Ze klokten hun Witneus 006 om 20.21 op een afstand van 1.011 km. De winnende snelheid is 1.238 mpm. 3mpm sneller dan de winnaar van de 2e prijs nationaal: C.J. van de Swaluw uit Kortgene. Jacques van den Bosch uit Hengstdijk won een mooie 3e nationaal. De Top 10:

 1. Team Vollebregt, Wassenaar
 2. J. v.d. Swaluw, Kortgene
 3. van den Bosch, Hengstdijk
 4. John Hardebol, Castricum
 5. J. Maljaars, Zoutelande
 6. Braspenning, Rijsbergen
 7. de Zwart, Delft
 8. Aart Zwinkels, Kwintsheul
 9. Wim Muller, Wilhelminadorp
 10. Verweij-de Haan, Mijdrecht

Maljaars uit Zoutelande had 4 prijzen van de 6 ingezette duiven. Aad Zwinkels had 3 duiven mee en zijn tweede zat op plaats 40. Michel Verweij en Peter de Haan hadden 8 duiven in de prijzen van de 10. Op plaats 12 begon de comb. Hengst-Provoost uit Aagtekerke. Ze hadden 80% prijs met 5 duiven mee. Strijthagen uit Simpelveld had 2 duiven mee en beide duiven vlogen prijs. De eerste op plaats 24. Jelle Jellema uit Nijverdal had 80% prijs met zijn 10 Marseille-gangers. De eerste zat op plaats 25. De Vos uit ’s-Heerenhoek had 6 duiven mee en 100% prijs. De eerste duiven had hij op de plaatsen 41 en 89 nationaal. 70% prijs en de eerste duif 1:50 is meestal de grens om hier genoemd te worden. Soms moet je een uitzondering durven maken. Martha van Geel uit 14 duiven mee en 8 prijzen. De eerste drie duiven maakten prijs 13, 37 en 52. Batenburg-v.d. Merwe hadden 18 duiven mee en 9 prijzen. De eerste duiven pakten ze op prijs 49, 59 en 85.

Narbonne is inmiddels gevlogen en Perpignan wordt maandag ingemand. Dan zit het intensieve ZLU-seizoen er weer op. We praten er lang over in de winter en het voorseizoen en dan binnen 2 maanden is het weer geschiedenis. Voor iedereen die meedoet op Perpignan … veel succes !!! Maar vooral veel plezier !!!

P.S. Foto is ter beschikking gesteld door Toppigeons en gemaakt door Pigeon Pixels