De donderdag is op Het Marathonduivenjournaal gereserveerd voor een column. In deze column delen verschillende schrijvers hun ervaringen in de duivensport … vaak over hun eigen duiven of over een gedacht waar ze mee bezig zijn of gewoon iets anders. De schrijvers zijn hier vrij in. Zo heeft Cor Uitham zijn eigen verhalen-hoekje, vertelt Romy over haar belevenissen en betrekt ze andere liefhebbers in haar vrije rol. Ineke vertelt over haar duivensport op het eigen hok en de africhtingen van haar, maar ook haar bezoeken aan de Poolse lossingen in Ede. Als u eenmalig of met grote (on)regelmaat een column wilt schrijven, mag dat. Als het maar positief is en geen klaagzang. Een kritische noot is ook niet erg mits goed onderbouwd. Sinds vandaag verwelkomen we Joep Trompetter uit het land van RODA JC … Kerkrade. Hij stelt zichzelf voor …

Hallo, ik ben Joep Trompetter, 19 jaar oud, woonachtig te Kerkrade. Ik ben super fanatiek met duiven bezig het liefst speel ik de zware fondvluchten. Met mijn opa speel ik onder de combinatie naam Crombach-Trompetter. Ik ben veel met de duiven bezig … het liefst iedere dag. Zoals ik al vermeldde ben ik 19 jaar oud en ik vind het super jammer om te zien dat steeds minder mensen met duiven beginnen. Voor mij is het een dagelijks ding en hier haal ik ook mijn plezier uit. Als iedereen die niet met duiven speelt eens wist hoe leuk deze hobby eigenlijk is, dan denk ik dat er veel meer liefhebbers bij zouden komen. Dat zou de levens van hen veel extra plezier geven.

Hoe combineer ik de duivensport in mijn dagelijks leven?
Ik heb op dit moment een tussenjaar dus ik kan me volledig richten op de duiven. Vanaf volgend jaar begin ik gewoon weer aan school en dan moet ik voor schooltijd naar de duiven toe om ze te verzorgen en na school ook weer. Ik doe vooral het voeren en water geven. Verder houd ik me bezig met koppelen en met het bijhouden van de stambomen. Dit houd ik allemaal keurig bij.

Hoe ben ik met duiven begonnen?
Ik ben begonnen met duiven door mijn opa. Mijn opa speelde vroeger met zijn vader. Dit deden ze metname fenomenaal op de vitesse en midfond. Hun duiven hebben veel goeie uitslagen bij elkaar gevlogen. Ze hebben verder o.a een 1e  nationaal Limoges gemaakt. Op een bepaald moment  is mijn opa ermee gestopt. Er kwamen wat sierduiven in de tuin. Ik vond ‘t geweldig en al snel werd duidelijk dat mijn liefde voor duiven al vroeg begonnen was.  Ik was pas 5 jaar oud en pakte de duiven alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Toen mijn opa merkte dat ik het leuk vond, hebben we in de loods op de zolder bij mijn opa achter een duivenhok gebouwd. Daarna hebben we bij liefhebbers, die op dat moment goed speelden, duiven gekocht en zo weer een stam opgebouwd. En tot op de dag van vandaag ben ik erg fanatiek en als er een mindere vlucht bij zit, dan wil ik daar direct wat aan veranderen.

Tot slot nog even een mededeling  
Ik hoop dat de duivensport nog vele mooie jaren voor de boeg heeft en dat we allemaal goeie prijzen mogen maken en ik wens iedereen veel succes komend jaar !!!

Joep Trompetter